Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T. S.

09. 08. 2024. 16:02 >> 16:02
1
Čitaj mi:

PROTEST

Drvoprerađivači traže ostavku Miloša Rajkovića, smatraju da namješta tendere

Vlasnici malih drvoprerađivačkih firmi iz Rožaja i Berana zatražili su danas na protestu u blokadi magistrale u mjestu Kalače ostavku direktora Uprave za sume, Miloša Rajkovića, kao i poništenje tendera 1 za drvo u dubećem stanju.

 

Oni su kazali da je tender aposlutno namješten i da imaju za to dokaze, a ostavku direktora Uprave, osim zbog toga, traže i zbog njegovih neodgovornih nastupa u javnosti i izjava.

“Ovdje je danas oko 25 firmi iz Rožaja i oko 15 firmi iz Berana. Rajković sa tendera i šuma u izjavama prebacuje loptu na opasan teren nekakvog izmišljenog nacionalizma. To su čiste laži, kao sto su laži i da mu je neko prijetio” saopstili su učesnici protesta.

Mali drvovpredađivači tvrde i da je direktor Uprave za šume viđen prije raspisivanja tendera u društvu nekih od velikih koncesionara za koje je tender namješten.

“Mi ćemo nastaviti proteste koje smo započeli sve dok se ova dva zahtjeva ne ispune - poništenje tendera i smjena Milosa Rajkovića”, saopšteno je na skupu.

Oni kažu i da to što Rajković nudi sanitar “ako su patriote” neka da patriotama kojima će namjestio tender.

 

Bura oko tendera i poziva za dodjelu koncesija za drvo u dubećem stanju započela je prije skoro mjesec, kada je tender raspisan, i proširila se na gotovo čitav sjever.

Malo drvoprerađivači dodaju i da Uprava za šume goneći kamione sa pet metara čokova bukovine za ogrijev, i napadajući policiju i šumarske inspektore, pokušava da skrene pažnju sa, kako kažu, dobro osmišljene pljačke stotine hiljada kubika najkvalitetnijeg drveta.

Protest je protekao mirno, a najavljen je i novi vrlo brzo ako zahtjevi drvoprerađivača ne budu ispunjeni.

“Smjena direktora Uprave za sume i poništenje tendera”, ponovili su učesnici protesta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније