Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Saša Bezarević, Radio Crne Gore

10. 08. 2024. 10:10 >> 10:12
Čitaj mi:

ZANIMLJIVI I NEIZVJESNI MEČEVI

Noćni turnir u basketu „Baci drogu u koš“ u Pljevljima

U Pljevljima se održava tradicionalna, 16. po redu, sportsko – turistička manifestacija, Noćni turnir u basketu „Baci drogu u koš“. Na popularnom košarkaškom terenu pljevaljske Gimnazije, pred uobičajeno velikim brojem gledalaca, protekla dva dana nadmetali su se juniori i djevojke, a večeras, u samoj završnici, na teren će i seniori. Zanimljivi i neizvjesni mečevi, uz izostanak bilo kakvog incidenta ili organizacionog propusta, bili su dovoljan razlog za zadovoljstvo sekretarke opštinskog Sekretarijata za sport i mlade Milice Sekulić:

„Turnir je još prije 16 godina nastao kao ideja da se ukaže na problem bolesti zavisnosti u našoj sredini, ali i kao poziv mladim ljudima da se bave sportom, da žive zdrav život, sa što manje poroka i telefona u rukama. Mnogo je korisnije držati loptu ili neke druge sportske rekvizite i mislim da je ta naša poruka stigla do velikog broja njih. Uostalom potvrđuje to i ovoliki broj publike, i mlađe i starije, a nama koji smo sve ovo organizovali puno je srce kad vidimo osmijehe na licima i čujemo riječi podrške za sve ovo što radimo“.

Sekulić ističe da je ove godine promijenjena koncepcija turnira, da se on više ne boduje na nacionalnom nivou, već da je namjera da se on spusti na lokalni nivo, sa što većim brojem učesnika iz Pljevalja:

„Svjedoci smo da su prethodne četiri godine u Pljevlja, na turnir dolazile profesionalne 3x3 basket ekipe, a da su naša djeca , vjerovatno iz nekog straha izbjegavala da se prijave. Time smo se lagano udaljavali od našeg početnog motiva. Zato je jednoglasna odluka bila da turnir vratimo Pljevljima i Pljevljacima i da ga organizujemo na gimnazijskom, terenu koji ima dušu i koji su u odrastanju koristile generacije naših sugrađana. I mislim da nismo pogriješili“.

Turnir „Baci drogu u koš“, pored sporta i zdravih stilova života, promoviše i turizam. Sekretarka smatra da je prethodno pomenuta promjena koncepcije, mogla samo pozitivno uticati na sve one koji su namjeravali, ali i koji su se dvoumili da li da dođu u Pljevlja i budu neposredni akteri manifestacije.

„Ranije su nam dolazile samo ekipe sa strane i to su bili jedini „turisti“ koji odrade ono zbog čega su tu i odu. A ovako, zovu ljudi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, raspituju se žele na koji dan da dođu u rodni kraj, da budu sa porodicom, da gledaju turnir, da im djeca igraju. I sve se to pozitivno odražava i na turistički i finansijski efekat. Pokazaće to, sigurna sam i brojke kada na njih dođe red“.

Sekulić je pohvalila i lokalna komunalna preduzeća koja su zapuštenom terenu kraj Gimnazije vratila nekadašnji sjaj. Ističe i da već sjutra, sa završetkom 16 – tog, počinju pripreme za 17 – ti Noćni turnir u basketu. Sa istim sloganom i na istom terenu, ali i sa još većim brojem ekipa, publike, turista, sa više energije i jedinstvenom porukom svima da dođu u Pljevlja i uživaju u ljepotama tog dijela naše države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније