Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ MINA ]

09. 08. 2024. 22:06 >> 22:03
Čitaj mi:

Donald Tusk

Optužnice protiv 60 funkcionera bivše vladajuće partije

Optužnice zbog zloupotrebe budžetskih sredstava podignute su protiv više od 60 funkcionera nekada vladajuće partije Pravo i pravda (PiS), dok je više od 100 pod istragom, saopštio je premijer Poljske Donald Tusk.

„Posle šest mjeseci, imamo 62 osobe iz prethodne vladajuće elite koje su optužene. Tako nešto se prije naših prethodnika nije nikada dogodilo u istoriji“, rekao je Tusk novinarima.

On nije precizirao ko su zvaničnici i sa kojim optužbama se suočavaju, prenosi Tanjug.

Tusk je napomenuo da vlada vodi dalje postupke, a da 200 poreskih inspektora istražuje 90 jedinica u 17 ministarstava, dok je obim potencijalnih nepravilnosti poreska uprava procijenila na više od 25 milijardi dolara.

„Tužilaštvu su već dostavljena obavještenja o mogućnosti da su počinjeni zločini koji uključuju više od 800 miliona dolara“, dodao je Tusk.

Bivši premijer iz redova PiS-a Mateuš Moravjecki poručio je na mreži X da je glavni cilj vlade Tuska da „likvidira najveću opozicionu stranku“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније