Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

10. 08. 2024. 11:12 >> 11:25
Čitaj mi:

mjeŠTANI KLIČEVA I STRAŠEVINE

Nadležni hitno da uklone kontaminirani grit i sačuvaju zdravlje građana

Mještani MZ Kličevo i MZ Straševina - Nikšić, u prethodnom periodu suočavaju se sa novim ekološkim problemima koji su se pojavili na teritoriji ove dvije mjesne zajednice, dovozenjem i odlaganjem otpadnog materijala za koji se vjeruje da je grit, navodi se u saopštenju MZ Kličevo.

"Naime, radi upoznavanja javnosti sa ozbiljnošću problema sa kojim se suočavaju mještani dviju mjesnih zajednica, a ujedno i svi gradani Nikšića, važno je napomenuti da je otpadni materijal grit kontaminiranog i po zdravije opasnog sadržaja, imajući u vidu da je isti u određenom vremenskom periodu, destinama kamiona dovozen iz mjesta Bijela kod Herceg Novog", ističu u saopštenju. 

Predmetni materijal je, kako tvrde, odlagan dijelom na javnim a dijelom na privatnim svojinama mještana MZ.

"Važno je napomenuti da je o zatečenom stanju otpadnog opasnog materijala, upoznata i Uprava za inspekcijske poslove - Odsjek za ekolosku inspekciju, koja je postupajući po ranije dobijenoj informaciji, te podnesenoj inicijativi za vršenje inspekcijskog nadzora, a sve u sudjelovanju sa policijskim sluzbenicima Uprave policije koji su sprovodili aktivnosti iz soje nadležnosti po odobrenju i državnog tužioca Osnovnog drzavnog tuzilastva u Nikšiću, dana 01 i 02.08.2024. godine sprovela inspekcijski nadzor, ti uzorkovanje odloženog materijala radi sprovođenja daljih istrazivanja i vještačenja istog", ističu u iz MZ Kličevo. 

Iz mjesnih zajednica apeluju na nadležne državne institucije, da u najskorijem vremenu, nalože i sprovedu postupak uklanjanja ovog odloženog materijala i njegovo lagerovanje na za to predviđeno mjesto i lokaciju, i time sačuvaju zdravlje građana, ekološku sliku i prirodne resurse u ovom pojasu, a potom i iniciraju pokretanje izviđajnog postupka, u cilju pronalaska izvršioca ovih radnji i utvrđivanje odgovornosti i u krajnjem njihovo procesuiranje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније