Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

23. 07. 2024. 12:54 >> 12:53

REZULTATI ISTRAŽIVANJA AP

"Haris ima dovoljnu podršku da bude kandidatkinja demokrata na izborima"

Potpredsjednica SAD-a Kamala Haris obezbijedila je podršku dovoljnog broja delegata demokrata da postane kandidat te stranke na predsjedničkim izborima protiv republikanca Donalda Trampa, pokazuju rezultati istraživanja Asošiejted presa.

Brzo usaglašavanje oko podrške Haris pokušaj je Demokratske stranke da ostavi iza sebe višenedjeljne međusobne razmirice zbog kandidature Džozefa Bajdena.

Zbog sve češćih zabrinutosti da je sposoban da bude na funkciji mnoge demokrate pozivale su Bajdena da se povuče iz trke za drugi mandat, što je on i učinio u nedjelju.

Do ponedjeljka uveče, Haris je imala podršku više od 2.660 delegata, dok joj je za pobjedu potrebno njih 1.976, prema podacima AP.

Agencija, ipak, navodi da se ne može tvrditi da će ona biti kandidatkinja jer delegati i dalje imaju slobodu da glasaju za kandidata po svom izboru na konvenciji Demokratske stranke u avgustu.

Tada će najkasnije biti poznato da li će kandidatkinja demokrata biti Haris, čiju su kandidaturu odmah podržali Bil i Hilari Klinton.

Haris ima priliku da postane prva crnkinja i prva Amerikanka azijskog porijekla koja će biti kandidatkinja jedne od dvije najveće stranke za predsjednika SAD.

Ona je odgovarajući na podatke AP-a rekla da je zahvalna predsjedniku Bajdenu i svima u Demokratskoj stranci koji su vjerovali u nju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније