Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ N1 ]

23. 07. 2024. 14:40 >> 14:40
Čitaj mi:

Dodik

RS nema nijedan razlog da ostane u BiH, čiji je sistem neodrživ

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska nema nijedan razlog da ostane u Bosni i Hercegovini, koja je, kako je naveo, potpuno ista i trideset godina posle rata.

„Mi nemamo nijedan trenutni niti perspektivni razlog da ostanemo u BiH“, kazao je Dodik za Radio-televiziju RS (RTRS).

On je naveo da je RS za bošnjačku politiku neprihvatljiva, dodavši kako bošnjački političari svako jutro „ustaju sa mržnjom prema RS, pa da ih tek onda grije ljubav prema BiH“.

„Sistem u BiH je takav da vi ne možete puno da birate i taj sistem je neodrživ“, rekao je Dodik.

On je još kazao da „stranci utiču na razmišljanje pojedinih struktura u Federaciji BiH“.

„Osnovna primanja (visokog predstavnika u BiH) Kristijana Šmita su 24.000 eura, pa odvojen život još 8.000 eura, pa ne plaća porez na platu i sve ostale privilegije, koje ima ukupno izađu na 40.000 eura. Takvu platu nema nijedan visoki zvaničnik Evropske unije“, naveo je Dodik.

On je optužio američku Ambasadu u BiH da, kako je rekao, učestvuje u vođenju permanentnog hibridnog rata protiv RS, dodavši da o tome „govore posljednje i apsolutno netačne tvrdnje“ iz te ambasade da je RS „navodno pred finansijskom propašću i da će bankrotirati“.

„Sve to je apsolutna laž. RS je danas najmanje zadužena u okruženju i mi smo, na primjer, ove godine iz vlastitih izvora vratili 250 miliona konvertibilnih maraka (oko 128 miliona eura) više, čime smo smanjili zaduženost sa 34 na 32 odsto“, kazao je Dodik.

On je naveo da RS „ima novac u inostranstvu, ali da ga pod pritiskom američkih faktora, nažalost, ne može transferovati, jer je američka Ambasada zaprijetila bankama u RS da će biti ozbiljno kažnjene ako to budu radile za Vladu RS“.

Dodao je da i mnoge firme u RS, zbog američkih sankcija, koje je nazvao neopravdanim potezima stranih faktora, usmjerenih ka RS, pa i njegovoj porodici, imaju probleme.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније