Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Tanjug ]

22. 07. 2024. 19:37 >> 19:37
Čitaj mi:

DONACIJA MILIJARDERA

Soroš podržao Kamalu Haris kao kandidata za predsjednicu

Američki milijarder Džordž Soroš donirao je više od 15 miliona dolara fondovima koji podržavaju potpredsjednicu SAD Kamalu Haris da bude kandidatkinja Demokratske stranke na predstojećim predsjedničkim izborima, prenio je danas Blumberg.

Pored njega, filmski producent i donator Džejmi Patrikof takođe je podržao Haris.

''Drugi će da vide da je ona najbolja opcija za Demokrate da se pobedi Tramp'', rekao je on, uz ocjenu da bi Haris u debati ''uništila'' Trampa.

Za razliku od njih dvojice, ostali milijarderi i donatori Demokrata nisu se opredelili kojoj ličnosti će pružiti podršku da bude kandidat na izborima, pošto žele, kako navodi agencija, otvoreno nadmetanje.

Milijarder i trgovac nekretninama Rik Karuso rekao je da se Haris možda i istakne kao najbolje rješenje za demokrate, ali da je u svakom slučaju potrebno imati otvoreno nadmetanje za kandidaturu.

''Omogućavanje otvorenog procesa je u skladu sa fundamelnom snagom naše demokratije'', poručio je Karuso.

Prije nego što je juče odustao od kampanje za reizbor, predsjednik SAD Džozef Bajden prikupio je blizu 96 miliona dolara donacija, što je novac koji Haris može da upotrebi pošto je bila njegov kandidat za potpredsednicu, dok bi drugi kandidati morali da počnu da prikupljaju novac ''od nule'', navodi Blumberg.

Ranije danas Rojters je prenio da je Harisina kampanja za manje od jednog dana prikupila 49,6 miliona dolara, nakon što je Bajden sapoštio da se povlači iz trke.

Njujork Tajms je prenio da su neki od najvećih donatora Demokratske stranke upozorili da neće uplatiti obećane donacije ukoliko Bajden ne odustane od kampanje za reizbor, a navodno je riječ o oko 90 miliona dolara.

Bajden je sinoć saopštio da se povlači iz kampanje za reizbor, nakon što je prethodnih mjesec dana to odbijao da učini, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније