Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

22. 07. 2024. 23:00 >> 23:01
Čitaj mi:

Nadzorni odbor Predstavničkog doma

Traže ostavku direktorke Tajne službe SAD

I republikanski i demokratski lideri nadzornog komiteta Predstavničkog doma Kongresa SAD zatražiće ostavku direktorke Tajne službe Kimberli Čitl jer su posle njenog današnjeg svjedočenjenja zaključili da ona nije odgovorila na brojna pitanja kongresmena u vezi sa atentatom na republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa.

Kako je CNN izvijestio sa kraja njenog svjedočenja, do kojeg je došlo po obavezujućem nalogu Predstavničkog doma, republikanski lider nadzornog komiteta Džejms Komer i demokratski lider tog tijela Džejmi Raskin uputiće zvanično pismo sa zahtjevom da Čitl podnese ostavku.

Povodom saslušanja, na kojem se Čitl našla na udaru kongresmena obje stranke, predsjedavajući nadzornog odbora Džejms Komer je ocijenio da smatra da „nije dobijeno baš previše odgovora“ u vezi sa atentatom na Trampa.

„Američki narod ima pitanja, zaslužuje odgovore. Kongres zaslužuje odgovore. Dovedeni ste ovdje danas po obavezujućem nalogu da pružite odgovore, a vi to, gospođo, niste učinili“, rekao je Komer i dodao da će on i Raskin poslati pismo sa zahtjevom da Čitl podnese ostavku „kao korak ka odgovornosti za ono što se desilo“.

Čitl je danas priznala da je Tajna služba „iznevjerila“ svoju dužnost obezbjeđivanja, ali je branila potrebu da ostane na funkciji i raspaljivala je nezadovoljstvo i republikanskih i demokratskih kongresmena time što je stalno izbjegavala da daje odgovore na postavljena pitanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније