Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R. [ Mina ]

23. 07. 2024. 13:30 >> 13:30
Čitaj mi:

GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA

Spašen povrijeđeni njemački državljanin na Prokletijama

Pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) su, nakon višesatne akcije, spasili državljanina Njemačke T. Š (44) koji se povrijedio tokom planinarenja u rejonu Vusanje na Prokletijama.

Iz GSS-a su u objavi na Fejsbuku naveli da je T.Š. u ponedjeljak oko 18 sati uputio poziv za pomoć putem OKC 112 Direktorata za zaštitu i spašavanje.

Kako su kazali iz GSS-a, T.Š. je tokom planinarenja povrijedio ruku.

"Višesatna potraga za njim trajale je zbog pogrešno poslatih GPS koordinata. Razlika je bila gotovo dva kilometra, što je, uz jako nepristupačan teren, otežavalo potražnu akciju", pojasnili su iz GSS-a.

T. Š. je, kako su naveli, lociran rano jutros i nakon ukazane pomoći transportovan je do hitne pomoći, a u akciji su učestvovali i pripadnici Službe zaštite Gusinje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније