Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

21. 07. 2024. 16:50 >> 16:52
Čitaj mi:

SAD

Tajna služba priznala da je odbijala zahtjeve Trampovog tima za strožim obezbjeđenjem

Američka tajna služba je saopštila da je odbila neke zahtjeve iz tima koji vodi kampanju republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa, za povećanje bezbjednosti na njegovim mitinzima u godinama prije pokušaja atentata tokom predizbornog skupa 13. jula.

Neposredno nakon neuspjelog atentata 13. jula, agencija je negirala da je odbijala takve zahtjeve. Ali tajna služba je nedjelju dana nakon atentata na Trampa ipak priznala da je odbila neke zahtjeve za povećanje bezbjednosti bivšeg predsjednika.

To priznanje će vjerovatno biti glavno pitanje na saslušanju u Kongresu u ponedjeljak, gdje će se direktorka tajne službe Kimberli Čitl pojaviti pred članovima Kingresa, koji su već izrazili nezadovoljstvo zbog bezbjednosnih propusta koji su omogućili 20-godišnjem naoružanom napadaču da se popne na krov zgrade na Trampovom mitingu u Batleru u Pensilvaniji i odatle puca iz svog oružja.

Tramp je tada ranjen u desno uvo, jedan učesnik skupa je poginuo, a dvojica su ranjena.

Sekretar za unutrašnju bezbjednost Alehandro Majorkas rekao je da je ono što se dogodilo neuspjeh službe, dok je nekoliko kongresmena iz redova republikanaca pozvalo Čitlovu da podnese ostavku, ili bude otpuštena. Čitlova za sada ima podršku demokratskog predsjednika Džozefa Bajdena i Majorkasa.

Bajden je naredio nezavisnu istragu. Odeljenje za unutrašnju bezbjednost i kongresni komitet takođe istražuju.

Tramp kaže da nije dobio nikakve indicije da je identifikovana sumnjiva osoba, u momentu kada je dolazio na govornicu u Pensilvaniji.

Neki učesnici skupa rekli su u intervjuima nakon pokušaja atentata da su vidjeli naoružanog napadača kako se penje na krov, pre nego što je Tramp izašao na binu i da su obavijestili policiju i druge bezbjednosne službe, ali da nije bilo nikakvog reagovanja.

Tramp je takođe zapitao kako je napadač uspio da pristupi krovu zgrade noseći oružje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније