Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

21. 07. 2024. 16:14 >> 16:24
3
Čitaj mi:

POSLANIK PES-A

Zečević: DPS-u trebalo pet godina da podigne penziju za 20 eura

Penzioneri nikada više neće imati mizerne penzije koje su za poslednjih pet godina vladavine DPS - a porasle za 20 eura, i to sa 270 na 290 eura, a da ne govorimo o minimalnim koje su sa 101 tek prije četiri godine izašle na 145 eura, kazao je poslanik Pokreta Evropa sad Milan Zečević.

"Sjetili su se nakon 30 godina da danas pričaju o socijalnoj pravdi i bankrotu države, koju su opustošili do te mjere da zbog deficita tekuće potrošnje država nije mogla da servisira tekuće obaveze iz tekućih prihoda, a da ne govorimo stalnom rastu duga. Imali su poreske reforme koje su bile klasična otimačina i namet na primanja građana i ne može se zaboraviti oporezivanje na SIM kartice, na elektroska brojila i kablovski priključak ali i poznata mjera Fiskalne strategije (2017–2020 ) povećanje standardne stope PDV-a", istakao je Zečević.

Upravo je to, kako navodi, bila ekonomska politika DPS-a koji sada, dodaje Zečević, proziva najbolje reforme ikada i Program Evropa Sad 2 koji je i penzionerima obezbijedio život dostojan čovjeka.

"Sa rastom prosječne zarade do 1000e doći će i do povećanja penzija u januaru i biće uvećane onima koji primaju iznad minimalne, za oko sedam procenata. Takođe, usklađivanje penzija će biti veće i to samo ukoliko inflacija bude nula procenata. Ukoliko inflacija bude veća biće i veće usklađivanje penzija", naglasio je Zečević. 

Zečević ističe da građane, posebno penzionere, brine da li će zbog programa ES2 doći do povećanja cijena, a da im iz PES-a poručuju da nema nikakve osnove za to i da su sve ostalo manipilacije.

Poslodavci, kako tvrdi Zečević, nemaju opravdanje da podižu cijene, jer se oslobađaju dijela doprinosa, tako da ukoliko se desi vještačko podizanje cijena onda će Vlada kontrolnim mehanizmom, poput ograničenja marži, odgovoriti na to.

"Naši penzioneri nemaju razloga za brigu , ovaj program ne može, niti će uticati, na funkcionisanje Fonda PIO jer se ne ukida, već nastavlja da funkcioniše potpuno jednako kao i do sad i da isplaćuje penzije redovno. Od socijalne pravde tokom prethodnih godina nismo puno vidjeli ali upravo ovaj program garantuje život dostojan čovjeka", zaključuje Zečević. 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније