Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

20. 07. 2024. 16:15 >> 16:21
Čitaj mi:

Medicinska sestra na Aerodromu Podgorica

"Čini mi se da je trostruka reanimacija putnika trajala vječnost"

Medicinska sestra, zaposlena na aerodromu Podgorica koja je sinoć spasila život putniku na tom aerodromu, biće proglašena za najboljeg zaposlenog u toj kompaniji, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Kako navode iz te kompanije, Magoč je uvažena koleginica, medicinska sestra na Aerodromu Podgorica, koja je po znanju, profesionalizmu i ljudskoj riječi za sve, dobro poznata u stručnim krugovima, a od danas i najširoj javnosti.

Snežana je sinoć, tokom redovne smjene, tri puta vratila u život jednog putnika Air Montenegr-a i tako mu omogućila da još dugo i dobro poživi.

Iz Aerodroma Crne Gore su kazali da im predstavlja čast što je Snežana dio njihovog tima, a to će, dodaju, i ozvaničiti na Dan ACG, 23. jula kada će joj biti uručena nagrada za najboljeg zaposlenog kompanije.

“U smjeni doktora Vida Vujovića, a na prvi poziv koleginice, takođe medicinske sestre, Seke Radošević, odmah sam ‘poletjela’ ka platformi gdje sam zatekla putnika koji ne diše. Bez odlaganja sam započela KPR (kardio-pulmonalnu reanimaciju koju sam morala da ponovim tri puta. Čini mi se da je sve trajalo čitavu vječnost. Ipak, kao tim smo, ispostavlja se, reagovali jako brzo i prema informacijama iz KCCG, pacijent je danas u stabilno”, saopštila je Magoč koja je i danas na poslu u redovnoj smjeni na Aerodromu Podgorica.

Inače, ekipu ambulante u okviru Službe zemaljskog opsluživanja na Aerodromu Podgorica u jednoj smjeni čine doktor, zemaljska stjuardesa koja je medicinska sestra i vozač.

Iz te kompanije poručuju da nijedan aerodrom na svijetu, pa ni naši, ne mogu biti otvoreni ako, uz sve ostale službe, i medicinski tim nije pripravan.

U timu podgoričke ambulante su dr Velimir Rubežić, dr Vido Vujović, dr Tatjana Đuričković i dr Vesna Vulanović, dok su medicinske sestre, uz Snežanu Magoč, još Seka Radošević, Bojana Kopitović, Vesna Suhih, Svetlana Pavićević kao i medicinski tehničar Vječislav Peličić.

Podsjećaju da timovi Aerodroma Crne Gore posljednjih sedmica rade u uslovima toplotnog udara zbog čega sve putnike još jednom mole za razumijevanje okolnosti u kojima se odvija avio-saobraćaj.

"I naše kolege se svakog dana tokom cijelog dana suočavaju sa istim problemima na koje nailaze i naši poštovani putnici", zaključuju iz Aerodroma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније