Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Mina ]

21. 07. 2024. 17:44 >> 17:44
Čitaj mi:

"sport ima veliku društvenu moć"

Papa Franjo pozvao na olimpijsko primirje

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo kazao je da se nada da će Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu pružiti priliku zemljama u ratu da poštuju drevnu grčku tradiciju i uspostave primirje za vrijeme igara.

"Prema drevnoj tradiciji, neka Olimpijske igre budu prilika za uspostavljanje primirja u ratovima, pokazujući iskrenu volju za mirom", rekao je papa Franjo tokom molitve na Trgu Svetog Petra.

Kako prenosi Anadolija, on je naglasio da sport ima i "veliku društvenu moć, sposobnu da na miran način ujedini ljude iz različitih kultura".

Ceremonija otvaranja 33. Olimpijskih igara biće održana u Parizu 26. jula, a sportisti će prodefilovati na više od 80 čamaca na Seni.

"Nadam se da ovaj događaj može biti znak inkluzivnog svijeta koji želimo da izgradimo i da sportisti svojim sportskim svjedočanstvom mogu biti glasnici mira i vrijedni uzori za mlade", kazao je papa Franjo.

On je zamolio vjernike da se mole za mir, podsjećajući na sukobe koji su u toku širom svijeta.

“Ne zaboravimo stradalu Ukrajinu, Palestinu, Izrael, Mijanmar i mnoge druge zemlje u ratu. Ne zaboravimo, rat je poraz”, dodao je papa Franjo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније