Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

20. 07. 2024. 16:36 >> 16:39
3
Čitaj mi:

MIKIJELJ

"Pojedinci iz 'Budva naš grad' započeli pregovore sa DPS-om"

Nosilac liste "Za budućnost Budve" Mladen Mikijelj saopštio je da su pojedinci iz grupe građana "Budva naš grad" "pošli stranputicom" i započeli pregovore sa DPS-om kako bi formirali koaliciju za vlast u Budvi, što je, kako dodaje, Nikola Jovanović nedavno najavio.

"Danas je crnogorska javnost, putem DPS glasila, dobila potvrdu onoga na šta smo upozoravali nedeljama i mjesecima. Na veliku žalost građana Budve, pojedinci iz grupe građana "Budva, naš grad" su pošli stranputicom i započeli pregovore sa DPS-om kako bi formirali koaliciju za vlast u Budvi, što je Nikola Jovanović nedavno najavio. Iz priloženog se da zaključiti da je Jovanović zaboravio tridesetogodišnju borbu protiv destrukcije Budve od strane DPS-a i njihovih satelita, zaboravio je poharu grada, urbanističko i svako drugo razaranje, zaboravio je borbu za očuvanje svetinja i za Temeljni ugovor, kao i torturu koju su sprovodili DPS, SDP i njihovi sateliti 2020. godine ispred zgrade Opštine, stvarajući podjele i diskriminaciju na svakom polju", kazao je Mikijelj.

On dodaje da je "Budva, naš grad" lista građana, gdje su, kako kaže, prepoznali i neke dugogodišnje i osvjedočene borce protiv DPS-a i teško je, dodaje, povjerovati da će oni "prihvatiti da glasaju DPS - SDP vedete, u okviru koalicije koju Nikola Jovanović želi da dogovori".

"Cilj opravdava sredstva, time se vodi Jovanović, a iskreno se nadamo da naši nekadašnji saborci u borbi protiv DPS režima neće postati sredstvo Nikole Jovanovića za fotelju predsjednika Opštine, već da će ostati dosledni svojim uvjerenjima i vrijednostima.Nasuprot tome, naša koalicija "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" pozvala je i sada još jednom poziva svih 25 odbornika koji svoj program grade, pored ostalog, i na borbi protiv DPS nasleđa, da se okupimo oko programa razvoja Budve, kako bi Budva procvjetala zahvaljujući političkom jedinstvu i postala pokretač evropskih i svih drugih razvojnih inicijativa u našoj državi", navodi Mikijelj.

Poručuje da su spremni da oproste "uvrede i podmetanja", da pređu preko "otimanja mandata od strane Nikole Jovanovića i glasanja po inicijativi DPS-a", spremni su, kaže, čak da pređu preko ovih poziva i pregovora sa DPS-om, jer "svako ima pravo na grešku dok god ta greška ne ode suviše daleko i ne priprijeti da nam uništi grad".
Zato, još jednom mole sve učesnike izbora da ne dozvole još jedan izborni proces jer za to, dodaje Mikijelj, "nemamo vremena - Budva ne može da čeka".

"Ujedinimo programe, najbolje kadrove i pozitivne stavove. Poštujmo izbornu volju i činjenicu da je koalicija "Za budućnost Budve" je dobila najviše glasova i u najkraćem roku možemo da se dogovorimo o načinu vođenja Budve u naredne četiri godine jer samo kad smo zajedno možemo napraviti temeljite promjene za prosperitet našeg grada", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније