Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

20. 07. 2024. 10:18 >> 10:36
5
Čitaj mi:

TOKOM INTERVENCIJE

Fizički napad na doktore i medicinske tehničare u Nikšiću

U prostorijama Jedinice HMP Nikšić oko 1 sat desio se napad na ekipu hitne medicinske pomoći doktore i medicinske tehničare u toku pružanja medicinske intervencije, saopštio je direktor Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković.

"Pratnja pacijenta dok je doktorica ukazivala pomoć maloljetnim licu J.N biva fizički napadnuta od strane ženske osobe J.N koja pesnicom u predjelu lica udara doktoricu koja u tom momentu radi svoj posao. Potom počinje masovna tuča u kojoj pratnja pacijenta i J.M napada tehničara hitne pomoći kao i ostatak ekipe. Poslije izvjesnog vremena dolazi policija na lice mjesta i izgrednike privodi. Doktorica i tehničar su sa povredama u predjelu glave pregledani u Opštoj bolnici Nikšić", navodi se u saopštenju koje potpisuje direktor Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković.

Napominje da su ovo u zadnje vrijeme učestale situacije koje se moraju biti procesuirane i sankcionisane shodno zakonu od strane državnih organa jer je potrebno doktorima dozvoliti da rade svoj posao u uslovima koji su sami po sebi vrlo otežani i specificni jer se radi smjenski rad i pruža se hitna medicinska pomoć.

"Svaki pojedinac koji na ovakav način se ponaša u zdravstvenoj ustanovi mora biti sankcionisan kako se ovakve situacije ne bi dešavale u medicinskoj ustanovi koja je vrlo bitan dio zdravstvenog sistema. Kao direktor Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore stojim iza svojih zaposlenih koji su jutros pod vidnim stresom, zabrinuti za svoju bezbjednost zbog vrlo brutalnih prijetnji koje ne dolikuju čovjeku u 21 vijeku. Zamislite da su poslije svega nastavili da pružaju hitnu medicinsku pomoć građanima Nikšića", istakao je on.

Apeluje na građane Niksica i svih gradova u Crnoj Goro, a u kojima postoje Jedinice Hitne medicinske pomoći da poštuju medicinske radnike u tim ustanovama.

"Uradicemo sve da se ovo zaustavi a izgradnici najstrozije kazne shodno jasnim odredbama zakona gdje napada na medicinsko osoblje se kaznjava kaznom zatvora ne cemu cu insistirati!", kazao je Niković.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније