Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

15. 01. 2024. 11:27 >> 11:27

PROGLAŠEN KRIVIM

Ruski student osuđen na pet godina zatvora zbog saradnje sa Ukrajinom

Regionalni sud Kurganske oblasti proglasio je krivim studenta (20) za "kolaboraciju sa ukrajinskim specijalnim službama i pripremu sabotaža u Rusiji" i osudio ga na pet godina zatvora, saopštile su danas ruske vlasti.

"Regionalni sud Kurgana proglasio je studenta, koga su regrutovale specijalne ukrajinske službe, krivim za saradnju sa tim službama", navodi se u saopštenju lokalne ispostave Ruske službe bezbjednosti (FSB).

Student čije ime nije navedeno je planirao činove sabotaže na vojnu i društvenu infrastrukturu i pripremao širenje proukrajinskih propagandnih informacija preko interneta kao i skupljanje i prenošenje (Kijevu) podatke o položaju ruskih vojnih jedinica, naveo je taj izvor.

On je osuđen na pet godina zatvora, dodaje se u saopštenju, bez navođenja kada je donijeta presuda.

Od početka ruske ofanzive u Ukrajini u februaru 2022, brojni Rusi i stranci uhapšeni su ili osuđeni poslije optužbi da su pripremali sabotaže.

Rusija takođe strogo kažnjava kritičare napada na Ukrajinu. Hiljade Rusa osuđeno je iz tog razloga na zatvorske ili novčane kazne, navodi Frans pres.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније