Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

19. 07. 2024. 17:02 >> 17:58
Čitaj mi:

MINISTAR ODRŽAO KONFERENCIJU

Šaranović poziva SDT da ispita javne nabavke u MUP-u: Nepravilnosti nema

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović pozvao je danas Specijalno državno tužilaštvo da ispita njegovo djelovanje i sve javne nabavke u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

"Uvjeren sam da neće naći nikakve nepravilnosti u našem radu, ali će možda otkriti nepravilnosti u prethodnim nabavkama", poručio je Šaranović "svima koji su izrazili sumnju u korupciju kada je u pitanju javna nabavka policijskih vozila". 

Takođe je podsjetio da je u posljednjih deset godina Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo devet postupaka za nabavku policijskih vozila.

"Svaki postupak koji je uspio dobio je samo jedan ponuđač, a dobro znate koji. Svi oni postupci koji nisu uspjeli, zahvaljujući upravo žalbama ovog ponuđača, nisu uspjeli sa jednim razlogom, a to je da službenici Uprave policije ne dobiju nova vozila", ukazao je on. 

Prema njegovim riječima, svi predmeti koji su realizovani prethodnih mjeseci potvrđuju beskompromisnu posvećenost Ministarstva unutrašnjih poslova da bezbjednosni sektor štiti od kriminalaca.

"Jutrošnji slučaj lišavanja slobode dva aktivna policijska službenika i jednog službenika Obaveštajno-bezbednosnog direktorata Ministarstva odbrane, koji je ranije bio pripadnik policije, dodatno svjedoči o našoj odlučnosti", kazao je Šaranović. 

Šaranović je podvukao da su rezultati rada MUP-a jasno pokazali kako se prethodnih godina radilo na urušavanju bezbjednosnog sektora, što je sada zaustavljeno.

„Uslijed našeg djelovanja uspostavljen je funkcionalan sistem provjere i osiguranja integriteta policijskih službenika. Donijet je Pravilnik kojim se kontrolišu imovina, prihodi i životni stil svih policijskih službenika", zaključio je on. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније