Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Politika ]

20. 07. 2024. 12:42 >> 12:41
Čitaj mi:

Apelacioni sud u Beogradu

Šarićevom rođaku trajno oduzeta imovina

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je odluku kojom je trajno oduzet dio imovine bratu od tetke Darka Šarića, Željku Vujanovića osuđenom na 13 godina zatvora zbog učešća u organizovanom krijumčarenju 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Ovaj sud je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepeno rješenje Višeg suda u Beogradu, objavljeno je na sajtu tog suda. Rješenjem suda je od Vujanovića trajno oduzete porodična stambena zgrada od 98 kvadrata, pomoćna zgrada od 77 kvadrata i porodična stambena zgrada od 47 kvadrata, sve u Kragujevcu, kao i putničko vozilo marke "BMV".

Od trećeg lica M.V. oduzeti su porodična stambena zgrada od 75 kvadrata u Glavici, kao i nekoliko katastarskih parcela, šuma, porodična stambena zgrada u Kragujevcu od 53 kvadrata, pomoćna zgrada u tom gradu, objekat i voćnjak, poslovni prostor u Kragujevcu od 257 kvadrata i djelova poslovnog prostora, površine 313 kvadrata.

Upravljanje trajno oduzetom imovinom je povjereno Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom. Sa druge strane prvostepenim rješenjem odbijen je zahtjev tužilaštva za organizovani kriminal u djelu u kome je predloženo da se od M.V. trajno oduzmu dvije satambene zgrade i katastarska parcela od tri ara.

Apelacioni sud je 2022. Vujanovića pravosnažno osudio na kaznu zatvora od 13 godina zbog krijumčarenja kokaina, kao pripadnik grupe Darka Šarića, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније