Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

03. 09. 2024. 12:20 >> 12:38
Čitaj mi:

Lajčak

"Napredak koji Crna Gora ostvaruje prepoznat u EU"

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak je poručio da je mogućnost da Crna Gora 2028. postane članica EU realistična i dodao da je od ključne važnosti da Podgorica nastavi sadašnji momentum i ostane fokusirana na taj prioritetni cilj.

Kako navode, potpredsjednik Vlade Crne Gore za vanjske i evropske poslove Filip Ivanović razgovarao je danas na marginama Bledskog strateškog foruma sa  Lajčakom. 

On je zahvalio Lajčaku na kontinuiranom zalaganju na afirmaciji evropske budućnosti Zapadnog Balkana i dodao da Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena ispunjavanju obaveza iz evropske agende.

"Mogućnost da Crna Gora 2028. godine postane članica Evropske unije je realistična", ocijenio je Lajčak.

On je naglasio da je, u tom smislu, od ključne važnosti da Crna Gora nastavi sadašnji momentum, kao i da ostane fokusirana na prioritetni cilj - članstvo u EU.

Lajčak je čestitao Crnoj Gori na dobijanju IBAR-a.

"Napredak koji Crna Gora ostvaruje prepoznat je u EU i zemljama članicama i predstavlja podsticaj za zemlje kandidate za članstvo iz regiona", istakao je Lajčak.

Na sastanku je razgovarano i o aktuelnim regionalnim prilikama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније