Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.L.B./Beta

02. 09. 2024. 20:42 >> 20:48
11

KNEŽEVIĆ, ZOGOVIĆ i Vukićević

Sa Vučićem o pruzi Beograd-Bar i auto-putu do Jadrana

Potpredsednik Vlade Crne Gore Milun Zogović i ministarka saobraćaja Maja Vukićević razgovarali su danas u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i sa ministrima u Vladi Srbije o rekonstrukciji pruge Beograd - Bar, kao i o formiranju zajedničke komisije za izgradnju auto-puta E-763 koji će povezati Beograd sa Južnim Jadranom. Na sastanku je bio i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.

"Bratski razgovor u bratskoj državi na teme: rekonstrukcija pruge Beograd - Bar, treća dionica auto-puta, fabrika u Beranama, otpis kamate Montekargu i još mnogo suštinskih stvari za Crnu Goru i Srbiju. Pričali smo na srpskom, da nas čitav svijet razumije", napisao je Knežević na Fejsbuku.

Govoreći o pruzi Beograd - Bar, Vučić je na Instagramu napisao da je to projekat od značajnog interesa, kao i da će tu rekonstrukciju finansirati Evropska unija.

Dvije države ranije danas su potpisale zajedničko pismo Evropskoj komisiji, u kome su zatražile novac iz dodatnog fonda EU za razvoj Zappadnog Balkana, kako bi bila rekonstruisana ta pruga.

Kada je u pitanju autoput E-763, Vučić je naveo da bi zajednička komisija trebalo da radi u cilju konkretizacije koraka na tom projektu, nazivajući ga "jednim od najopsežnijih, najtežih i najsloženijih graditeljskih poduhvata".

"Ovaj projekat predstavlja jednu od najsnažnijih okosnica u regionalnom povezivanju, a njegova realizacija će dati moćan zamah razvoju ne samo privrede, turizma, trgovine, infrastrukture, već i jačanju odnosa između Srbije i Crne Gore, kao i svih naših susjeda čiji će građani takođe imati ogromnu korist", dodao je predsjednik Srbije.

Tema razgovora je, kako se dodaje na Instagramu, bila i realizacija jednog integrisanog prelaza na postojećem putu u cilju olakšanja putnog i teretnog saobraćaja, kao što je već urađeno na stanici Bijelo Polje kada je u pitanju železnički saobraćaj.

"Zato ubrzano radimo, kako bi se ove, gotovo nestvarne vizije i snovi mnogih generacija, što prije ostvarile", dodao je on.

Na sastanku su bili i ministar građevinarstva Srbije Goran Vesić, generalna direktorka Infrastruktura železnice Srbije Jelena Tanasković, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i predsjednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније