Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

03. 09. 2024. 15:37 >> 15:37
Čitaj mi:

Božović - peto

"Za Crnu Goru od posebne važnosti saradnja sa Albanijom"

Crna Gora i Albanija imaju obostrani interes da se odlična saradnja između dvije države još više osnaži i kada je riječ o odnosima dva susjeda i jednako kada su tema evropske integracije. EU nam nameće ozbiljne zahtjeve koje je lakše ispuniti zajednički i kroz razmjenu iskustava. To je glavna poruka sastanka ministra pravde u Vladi Crne Gore Bojana Božovića sa ambasadorkom Albanije Zhakline Peto.

Božović je istakao da je za Crnu Goru od posebne važnosti saradnja sa Albanijom.

“Ta saradnja je bitna zbog toga što smo susjedi i jednako važna zato što pred nama stoje isti zahtjevni zadaci iz završnih mjerila. Naše institucije odlično sarađuju i to treba da se nastavi i osnaži da bi zajedno brže napredovali u evropskim integracijama”, kazao je Božović.

Ministar je naglasio da je Crna Gora, nakon dobijanja pozitivnog IBAR-a, spremna da Albaniji pruži pomoć i prenese sva iskustva iz tog procesa.

Peto se zahvalila Božoviću na ponuđenoj pomoći i saglasila sa ocjenom o važnosti saradnje dva susjeda i dvije zemlje koje su kandidati za članstvo u EU.

Ona je aktuelizovala priču o uspostavljanju pravosudne saradnje, gdje, kako ističe, treba usaglasiti i potpisati set sporazuma koji se odnose na međunarodnu pravnu pomoć u krivičnim stvarima, ekstradiciju i međusobno sprovođenje sudskih odluka u krivičnim stvarima.

"Ministar Božović je istakao da je otvoren za svaki predlog koji će unaprijediti odnose između dvije države", zaključili su iz resora pravde.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније