Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

03. 09. 2024. 14:54 >> 14:54
Čitaj mi:

AMBASADOR HRVATSKE U CRNOJ GORI

Grubišić: Bespotrebno je predstavljati hrvatsku državu kao genocidnu

Ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić poručio je na REACT forumu za mlade na Žabljaku da je bespotrebno predstavljati hrvatsku državu kao genocidnu.

Podsjetimo, predsjednik Skupštine Andrija Mandić, poslanik Milan Knežević i potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić proglašeni su u Hrvatskoj za nepoželjne osobe, neposredno nakon što je u Skupštini usvojena Rezolcuija o Jasenovcu.

Odgovarajući na pitanje da li će Hrvatska proširiti spisak nepoželjnih osoba, Grubišić je kazao da ne želi to pitanje da komenariše.

"Ali ako je Jasenovac rana na hrvatskoj duši, i ako se u Hrvatskoj obilježava dan sjećanja na žrtve tog logora, nije potrebno vršiti stigmatizaciju Hrvata i hrvatštva i eventualno predstavljati hrvatsku državu kao genocidnu“, kazao je on. 

Grubišić je na forumu govorio o iskustvima Hrvatske, ali i o benefitima koje su dobili ulaskom u EU.

Skrenuo je pažnju da zemlja  ukoliko želi da uđe u EU mora taj cilj sebi da postavi kao glavni i da sve snage usmjeri ka tome kako bi isti u što kraćem roku ostvarili.

Izrazio je nadu da će „Jadranska Evropa“, kako naziva zemlje Zapadnog Balkana, brzo postati „evroatlanska Evropa“.

„Na tako malom prostoru nema nigdje toliko raznolike ljepote. Nećemo daleko otići ako se budemo negativno takmičili, već samo ako jedni drugima budemo pomagali“, zaključio je Grubišić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније