Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

TV Vijesti/M.L.B.

13. 06. 2024. 20:42 >> 22:00
2
Čitaj mi:

KNEŽEVIĆ PORUČIO

"DNP neće u Vladu ako ne bude izglasana rezolucija o Jasenovcu"

Lider DNP-a Milan Knežević je rekao da rezolucija o genocidu u Jasenovcu treba da bude prva na dnevnom redu sjednice Skupštine, a da nakon toga, u julu ili krajem juna, na red treba doći i inicijativa premijera Milojka Spajića za razrješenje ministra pravde Andreja Milovića.

"Došlo prije Jasenovca ili poslije, DNP želi saslušati argumente i obrazloženje i samog premijera Spajića u vezi sa razrješenjem, ali i Milovića, koji je na konferenciji za štampu prilično uznemirio javnost i saopštio podatke koji bi mogli zainteresovati i SDT", kazao je Knežević u emisiji “Načisto”, na TV Vijesti.

On je saopštio i da misli da Milović tog dana treba da dođe u parlament.

"Interes javnosti je toliko velik da teško neko može da objasni zašto on tog dana ne bi bio u Skupštini", rekao je Knežević.

Kaže da će na kolegijumu insistirati da se Miloviću omogući da učestvuje u raspravi koja se tiče njegove smjene. Smatra da bi bila "kontrausluga" da se ta rasprava odloži za jul.

"U slučaju da ne dođe do izglasavanja inicijative Spajića, jasno je da Vlada u suštinskom, političkom i institucionalnom smislu više ne može da opstane i nadam se je Spajić dobro izvagao potez koji je potegao", poručio je Knežević.

Naglasio je da očekuje i da Spajić dođe u parlament.

"Ako neko misli da će DNP glasati po automatizmu, onda je u grdnoj zabludi. Suspendovali smo podršku Vladi Milojka Spajića, preduslov je izglasavanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu, ali svakako želimo čuti obrazloženje i razloge premijera zašto inicira smjenu Milovića i da li oni korespondiraju našim zahtjevima i obrazloženjima koje smo saopštavali ranije", poručio je Knežević.

Knežević je rekao da smatra da sve pozicije i funkcije koje pripadaju DNP-u ne treba da koristi i da ih neće koristiti, ako ne budu dio Vlade.

"Neka Vlada sve smjenjuje", rekao je i poručio da je ključno i osnovno da DNP neće ući u Vladu ako ne bude izglasana rezolucija o genocidu u Jasenovcu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније