Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ RSE ]

26. 07. 2024. 18:25 >> 18:27
Čitaj mi:

U LJETOVALIŠTU BODRUM

Turska izručila Rusiji osumnjičenog za bombaški napad u Moskvi

Osumnjičenog za bombaški napad, identifikovanog kao ruskog državljanina Jevgenija Serebrjakova, pritvorila je turska policija u ljetovalištu Bodrum na Egejskom moru.

 

Ruski državljanin, za kojeg se sumnja da stoji iza eksplozije automobila bombe u kojoj su 24. jula u Moskvi ranjene dvije osobe, izručen je iz Turske i stigao je u glavni grad Rusije, rekla je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk.

Jedna od dvije osobe ranjene u eksploziji automobila na parkiralištu u sjevernoj Moskvi navodno je bio visoki vojni obavještajni oficir, iako još uvijek postoje nejasnoće oko identiteta obje žrtve.

Osumnjičenog za bombaški napad, identifikovanog kao ruskog državljanina Jevgenija Serebrjakova, pritvorila je turska policija u ljetovalištu Bodrum na Egejskom moru.

On je tamo stigao letom 24. jula, istog dana kada se dogodio bombaški napad, navodi se u izjavi turskog ministra unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

Volk je u objavi na Telegramu rekla da je hapšenje i izručenje Serebrjakova bilo moguće kroz saradnju ruskih i turskih agencija za sprovođenje zakona koordinisanih putem kanala Interpola.

"Danas je Serebrjakov doveden u Rusiju i predat istražiteljima Istražnog odbora Ruske Federacije", rekla je Volk.

Ni ruski Istražni odbor ni Ministarstvo unutrašnjih poslova nisu identifikovali dvoje ljudi koji su ranjeni u eksploziji, saopštivši samo da je otvorena kriminalistička i forenzička istraga o incidentu koji se dogodio u moskovskoj ulici Sinjavinskaja.

Ali ruski mediji izvještavaju da su dvije žrtve bombaškog napada Andrej Torgašov (49) zamjenik načelnika vojnog radiocentra za satelitsku komunikaciju, koji je navodno učestvovao u ruskoj invaziji na Ukrajinu, i njegova supruga.

Međutim, osoba za koju se tvrdi da je Torgašovljeva supruga Maja, citirao je Telegram kanal 360 da ni ona ni njezin suprug nisu bili u automobilu kada je došlo do eksplozije, tvrdeći da su u vozilu bile druge osobe.

U nepotvrđenom videu objavljenom na Telegram kanalu novinske stranice MSK1.ru 26. jula, mladić s lisicama koji je opisan kao Serebrjakov kaže da su mu ukrajinske tajne službe obećale "ukrajinsko državljanstvo i 10.000 do 20.000 dolara da digne u zrak oficira u Moskvi."

Autentičnost videa nije se mogla nezavisno utvrditi.

Ranije izvješće u novinama Moskovski Komsomolec prethodno je reklo da "tragovi istrage uključuju moguću upletenost ukrajinskih specijalnih službi i njihovih agenata".

Nekoliko ruskih vojnih zvaničnika i prokremaljskih javnih osoba i blogera bili su meta bombaških napada otkako je Moskva pokrenula svoju invaziju na Ukrajinu u februaru 2022.

Serebrjakov (29), rođen je u gradu Urjupinsk u regiji Volgograd, prema izvještajima ruskih medija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније