Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.J.

03. 09. 2024. 17:13 >> 17:08
Čitaj mi:

U SARADNJI SA UP

Od sjutra akcija suzbijanja nepropisnog parkiranja u centru Podgorice

Akcija suzbijanja nepropisnog parkiranja u centru Podgorice, koju sprovodi Glavni grad u saradnji sa Upravom policije, počeće sjutra.

To je dogovoreno na sastanku menadžera Glavnog grada Luke Đukanovića i predstavnika Uprave za inspekcijske poslove i Službe komunalne policija Podgorice, sa pomoćnikom načelnika Regionalnog centra bezbjednosti “Centar” Milanom Radusinovićem i komandirom podgoričke saobraćajne policije Ratkom Furtulom.

Iz Glavnog grada saopštili su da je ta inicijativa pokrenuta kao odgovor na sve učestalije kršenje saobraćajnih propisa, koje ozbiljno narušava bezbjednost učesnika u saobraćaju, ometa kretanje pješaka i doprinosi stvaranju gužvi.

Na sastanku je istaknuta da je potrebna koordinirana akcija i primjena konkretnije kaznene politike, kako bi rezultati bili vidljivi na terenu.

“Cilj akcije je podizanje svijesti vozača o važnosti poštovanja saobraćajnih pravila i očuvanja reda u saobraćaju”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će tokom akcije, policijski službenici, komunalni inspektori i komunalni policajci vršiti pojačane kontrole na kritičnim tačkama u centru grada, sa posebnim fokusom na najfrekventnije ulice i pješačke zone.

“Nepropisno parkirana vozila biće sankcionisana u skladu sa važećim zakonskim propisima, a u slučaju potrebe, biće sprovedeno i njihovo uklanjanje”, ističe se u saopštenju.

Iz Glavnog grada apelovali su na sve vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, izbjegavaju nepropisno parkiranje i na taj način doprinesu očuvanju reda i bezbjednosti u gradu.

“Akcija će trajati sve dok se ne postignu željeni rezultati, a nadležni organi nastaviće sa redovnim kontrolama i nakon njenog završetka”, poručuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније