Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Hina/Rojters ]

03. 09. 2024. 17:21 >> 17:21
Čitaj mi:

U toku je operacija spasavanja

Prevrnuo se brod u Lamanšu, poginulo najmanje 12 migranata

Najmanje 12 migranata poginulo je nakon što se brod u kom su bili prevrnuo na putu preko kanala Lamanš iz Francuske u Veliku Britaniju, pišu mediji. U toku je operacija spasavanja više od 50 ljudi.

Portparol francuske obalske straže ranije je rekao da je 10 osoba u kritičnom stanju. Britanska obalska straža nije odmah odgovorila na upit o slučaju.

Kao znak ozbiljnosti situacije, televizija CNews objavila je da se kasnije poslijepodne očekuje dolazak francuskog ministra unutrašnjih poslova u odlasku Geralda Darmanina, u blizini gradića Bulonj na Moru.

Borba protiv ilegalne imigracije prioritet je i britanske i francuske vlade. Više od 2000 ljudi stiglo je u Veliku Britaniju malim brodovima u proteklih sedam dana, prema podacima britanske vlade.

Francuski predsjednik Emanuel Makron i britanski premijer Kir Starmer obećali su prošle nedjelje bližu saradnju kako bi zatvorili rute krijumčarenja migranata.

Lamanš je jedan od najprometnijih morskih kanala na svijetu, a struje su jake pa je prelazak malim brodovima opasan.

U avgustu su dvije osobe pronađene mrtve nakon što je čamac s migrantima koji su pokušavali da pređu Lamanš naišao na probleme.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније