Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 02. 2015. 17:12 >> 17:12
1

SSCG

Ulcinj: Krivična prijava protiv Ljamovića

Opštinsko Sindikalno povjereništvo (OSP) Ulcinj podnijelo je krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika te organizacije, Šefkije Ljamovića, zbog osnovane sumnje da je počinio više krivičnih djela za koje se krivično gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Iz Saveza sindikata (SSCG) je saopšteno da je prijavu podnio predsjednik OSP Ulcinj, Vladimir Filipović.

"To se odnosi na lažno predstavljanje i prijavljivanje, zloupotrebu pečata i naziva SSCG, zloupotrebu službenog položaja u pogledu korišćenja žiro računa OSP Ulcinj i pronevjeru novca na njemu, a koji je inače bio u obavezi da ugasi danom brisanja OSP Ulcinj iz registra Sindikalnih organizacija Crne Gore, odnosno 1. marta 2011. godine", navodi se u saopštenju.

Takođe, kako se dodaje, zloupotreba službenog položaja, za vrijeme i po isteku mandata, ogleda se i u slanju dopisa sindikalnim organizacijama sa teritorije Opštine Ulcinj u kojima od njih traži da se dio sindikalne članarine uplaćuje na žiro račun OSP Ulcinj, iako se po statutu SSCG sindikalna članarina uplaćuje samo na žiro račun SSCG.

Iz Saveza su kazali da je Ljamović u više navrata lažno prijavljivao predsjednika OSP Ulcinj kao i predsjednike OSP Bar, Senku Rastoder i OSP Herceg Novi, Vula Ćirovića, da su obili prostorije OSP Ulcinj koje se nalaze u zgradi uclinjske Opštine, čiji je korisnik SSCG.

„Ljamović se preko pisanih i elektronskih medija, kao i u javnosti Ulcinja predstavlja i dalje kao predsjednik OSP Ulcinj i pored toga što je razriješen te funkcije zbog odlaska u penziju i saznanja da je na dužnost predsjednika izabran Vladimir Filipović“, rekli su iz SSCG.

Time je, kako smatraju, nanio značajnu materijalnu štetu SSCG, koja se ogledala i u daljem korišćenju novca sa žiro računa OSP Ulcinj.

Prema njihovim riječima, Ljamović je nanio i nematerijalnu štetu SSCG, koja se ogleda u obmanjivanju javnosti, urušuvanju povjerenja u tu radničku asocijaciju, dovođenje u zabludu trećih osoba u pogleda identiteta onog koji ima legitimno pravo da predstavlja i zastupa Savez u Sindikalnom povjereništvu Ulcinj.

„U prijavi se navodi da su dokazi iz kojih proizilazi sumnja da je Ljumović počinio ta krivična djela nedvosmisleni, zbog čega se i dostavlja krivična prijava kako bi se pokrenuo postupak protiv Ljamovića“, zaključili su iz Saveza.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније