Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ N1 ]

16. 08. 2024. 22:43 >> 22:43
Čitaj mi:

nakon ilegalnog prelaska granice

Uhapšena dva naoružana Ukrajinca u Rumuniji

Rumunska policija uhapsila je dva naoružana državljanina Ukrajine koji su prešla granicu ove zemlje, nakon što su napali ukrajinske graničare i ukrali municiju.

Rumunska Policija je saopštila da su oko 13 časova na teritoriju Rumunije ušla tri lica, nakon što su ukrajinske kolege prijavile incident, ali je nešto kasnije izdala novo saopštenje u kojem je navedeno da su granicu ilegalno prešle dvije osobe koje su sa sobom imale oružje, uključujući granate, prenosi PresSM.

Policija je rasporedila patrole i helikopter u potrazi za bjeguncima, koji su kasnije privedeni.

Jedan osumnjičeni je navodno rumunskoj policiji pokazao mjesto blizu granice gdje je ostavio oružje, a ukrajinska policija je nešto prije 17 časova saopštila da je uhapšena treća osoba koja nije uspjela da pređe u Rumuniju.

Za sada nije poznat razlog incidenta, ali rumunski i ukrajinski mediji navode da su napadači od rumunskih vlasti zatražili politički azil.

U maju je oko 11.000 ukrajinskih muškaraca ilegalno prešlo granicu sa Rumunijom kako bi izbjegli mobilizaciju zbog rata Ukrajine i Rusije, piše Evropska pravda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније