Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P. R.

17. 09. 2024. 10:58 >> 10:53
Čitaj mi:

ISPRED SKUPŠTINE

U nedjelju protest "Slobodna Crna Gora za slobodnu Palestinu"

Marš mira i protest "Slobodna Crna Gora za slobodnu Palestinu" održaće se u nedjelju od 14 sati ispred Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz Pokreta solidarnosti sa Palestinom Crna Gora.

"Povodom odluke Skupštine Crne Gore i njenih poslanika da ne podrže osnovno demokratsko pravo građana izraženo u peticiji za usvajanje rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini, kojom je u roku od 24 sata sakupljen dovoljan broj potpisa, Pokret solidarnosti sa Palestinom organizovaće Veliki protest 'Slobodna Crna Gora za Slobodnu Palestinu'", navode u saopštenju.

Pozivaju građane da im se pridruže protestu i maršu mira 22. septembra u 14 sati kako bi izrazili podršku palestinskom narodu, koji se, kako navode, suočava sa sve brutalnijim zločinima i genocidom od strane Izrael.

"Pozivamo predsjednika Skupštine Andriju Mandić i poslanike da ostvare naše osnovno demokratsko pravo, koje je izraženo u peticiji", dodali su u saopštenju.

Pored njega, pozvali su i sve predsjednike stranačkih klubova da stave u skupštinsku proceduru Predlog rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније