Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

16. 09. 2024. 09:38 >> 09:40
Čitaj mi:

KOvačević o kju groznici

Vlada bi u toku dana trebalo da odredi lokaciju za buduća eutanazirana grla

Vlada bi u toku dana trebalo da donese odluku i nađe rješenje za eventualne nove slučajeve eutanazije krava, odnosno da odredi lokaciju na državnom zemljištu za naredne slučajeve kju groznice. To je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore rekao predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Komentarisao je slučajeve kju groznice u Nikšiću i Danilovgradu i kazao da propusta oko toga gdje će se zakopati uginule krave, nije bilo.

"Nije da se nije znalo gdje će se zakopati, nego obaveza nastaje kada se desi problem. Mi smo to riješili adekvatno, odredili smo lokaciju, a ostalo je obaveza Uprave za veterinu i Ministarstva poljoprivrede. Problem koji se javlja u perspektivi je što će biti i dalje slučajeva i što će se korati i moraju se odeđivati lokacije. Sa ministrom Jokovićem smo u razgovoru rekli da će Vlada odrediti lokaciju, zemljište koje je u državnom vlasništvu kako bi se eutanazirane krave tamo pokopale i nadam se da će Vlada danas naći rješenje za taj problem i da ćemo imati tu priču riješenu", najavio je Kovačević.

Kako je rekao to nije priča kojom se bave lokalne samouprave osim određivanja lokacije što je njihova obaveza.

"Imali smo prilku da čujemo farmere da se kju groznica neadekvatno tretira još od 2018. godine. Znači da je to naslijeđen problem i dobro je da se to počelo da se rješava, smatra da je dignut stepen panike, a dobio sam uvjeravanje sa relevantnih adresa da nema opasnosti za ljude", naveo je Kovačević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније