Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M. [ Radio Crne Gore ]

16. 09. 2024. 15:30 >> 18:59
1
Čitaj mi:

joković

"Nijedno zaraženo grlo neće biti dovezeno u nikšićku Župu"

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković kazao je za Radio Crne Gore da, prema infomacijama koje on posjeduje, nijedno grlo neće biti dovezeno sa bilo koje lokacije u nikšićku Župu, niti će biti dovezeno na bilo koji dio nikšićke teritorije.

"Po Zakonu o veterini i fitosanitarnoj bezbjednosti u Crnoj Gori lokalne samouprave su dužne da obezbijede mjesta gdje će se uginule ili eutanazirane životinje zakopavati ili bezbjedno smjestiti. Ministarstvo poljoprivrede ni na koji način ne snosi odgovornost po tom pitanju, ali po mojim saznanjima bilo je da imaju procesi u nikšićkoj Župi kao i da bi se tamo trebala ta grla koja se planiraju ukloniti sa farmi da bi tamo trebalo da budu zakopana", kazao je Joković. 

Kako je naveo, prema informacijama koje posjeduje, apsolutno nijedno grlo neće biti dovezeno sa bilo koje lokacije u nikšičku Župu, niti će biti dovezeno na bilo koji dio teritorije te opštine.

Podsjetimo, mještani nikšićke Župe održali su danas protest kako bi spriječili zakopavanje krava eutanaziranih od kju groznice, u rejonu Rakočice. Protest su prekinuli nakon što su dobili uvjeravanje da krave, koje su eutanazirane u Danilovgradu, neće biti zakopane u tom rejonu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније