Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

13. 09. 2024. 16:49 >> 16:55
Čitaj mi:

REAGOVANJE

DPS traži ostavku Jokovića zbog širenja kju groznice

Demokratska partija socijalista (DPS) zatražila je ostavku ministra poljoprivrede Vladimira Jokovića i krivičnu odgovornost svih nadležnih zbog širenja kju groznice u Crnoj Gori.

Iz ove partije tvrde da je skandalozno što je Institutu za javno zdravlje tek krajem jula prijavljeno postojanje kju groznice.

"Skandalozno je da se eutanizovane krave drže „negdje“ pošto ne postoji mjesto gdje bi se njihovi leševi bezbjedno odložili. Skandalozno je da se javnost tako potcjenjuje pa joj se saopštava, da je samo 9 krava trenutno zaraženo, odnosno da je bolest kod njih potvđena PCR testom, a da zapravo nekoliko stotina krava pokazuje znake bolesti", navode iz DPS-a. 

Stoga su Jokoviću poručili da "izroni iz svoje predizborne kampanje, da se obrati javnosti i saopšti sve relevantne podatke vezane za nekontrolisano širenje kju groznice".

"Uključujući posljedice koje će snositi oni koji su ugrozili zdravlje ljudi i desetkovali stočni fond Crne Gore", zaključuju u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније