Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

16. 09. 2024. 21:21 >> 21:21
Čitaj mi:

REAGOVANJE DEMOKRATA

"O DPS-u najviše i najteže rekli oni koji su ih stvarali, pa napustili"

Reagujući na saopštenje DPS-a koji su kazali da Demokrate klize ka nestanku sa političke scene, iz Demokratske Crne Gore su naveli da su o DPS-u najviše i najteže rekli oni koji su ih stvarali, pa napustili.

Demokrate su reagovale na saopštenje DPS-a ističući da je to partija koja je izgubila, osim vlasti na svim nivoima i kompas unutarnje.

“Smatramo da je nepotrebno snagu i energiju trišiti na političke pione koji su izgubili igru, ali i ovoga puta možemo napraviti mali izuzetak. O DPS-u je sve rekao Ranko Krivokapić i SDP još davne 2013. godine. Ako ste zaboravili, nama nije teško da vas podsjetimo. Ranko Krivokapić je 2013. godine kazao da je DPS iz KAP-a “isisao” 800 miliona eura, da DPS vodi pogubnu politiku u oblasti privatizacije, da NATO zastava ne može biti pokriće za kriminal i korupciju, da su na istom kanabeu u Beogradu sjedjeli sa Miloševićem i Vučićem, da su državne interese trampili za lične i mnogo čega drugo, da bi sa njim ostali u istoj toj vlasti do 2016. godine. Tri godine vam je trebalo da shvatite da su to ozbiljne optužbe”, kažu oni.

Ističu da su o DPS-u najviše i najteže rekli oni koji su ih stvarali, pa napustili.

“To su Svetozar Marović, Duško Marković, Mirko Đačić, gradonačelnik Pljevalja, Luka Pavićević, odbornik DPS u podgoričkom parlamentu, Saša Ječmenica, odbornik DPS u Pljevljima, Slavko Stijović, funkcioner iz Andrijevice, Stefan Vuletić, odbornik DPS-a u Skupštini Prijestonice Cetinje…I ovako bi mogli nabrajati do sjutra, ali ako budete tražili nastavićemo. Ali to nije ni čudo. Ljudi napuštaju brod koji tone. Partiju koja je u Gusinju sa 882 glasa spala na svega 435 glasova. Partija čiji je trenutno rejtnig ispod rejtinga SD-a, koji je u Gusinju osvojio 7 mandata, dok je DPS pao sa 11 na 6”, navode Demokrate.

Kažu kako je DPS “plivala i pliva u kriminalu”.

“To je partija koja je tvrdila da je hapšenje Slavka Stojanovića posljedica političkog progona kadorva DPS-a od strane Tužilaštva, dok je isti danas priznao da je učestvovao u švercu cigareta, zbog pritiska koji je vršena na njega. Partija koja je iznjedrila izvršioce najtežih krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije, partija iz koje je u proteklih nekoliko mjeseci uhapšen ogroman broj visokih funkcionera, za koje se tužilaštvo tvrdi da su članovi kriminalnih grupa i izvtršioci najtežih krivičnih djela: Vesna Medenica, Blažo Jovanić, Milivoje Katnić, Veselin Veljović, Slavko Stojanović, Blažo Jovanić, Zoran Lazović, Petar Lazović”, ističu oni.

Kažu kako oni DPS neće nazivati kriminalcima.

“Oni su, jasno je i laiku vidljivo, polagali račune kriminalnim klanovima, a ne građanima kako su predstavljali. Kriminalnim klanovima sa kojima su jurili glasače, kojima su pružali policijsku zaštitu kao štićenim ličnostima broj 1, dok su najgore regionalne kasape promovisali kao prijatelje i patriote ove zemlje. DPS je partija, ako se ne sjećate, koja je svojim potpisima tražila puštanje na slobodu članova kavačkog klana i izvršilaca najtežih krivičnih djela, a to je sasvim dovoljno da se vidi o kakvom političkom subjektu je riječ”, navode.

U narednim saopštenjima će, kako dodaju, građani svjedočiti o aferama kakve do sada nijesu imali prilike da gledaju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније