Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B./Beta

16. 09. 2024. 20:43 >> 20:43
Čitaj mi:

srušene zatvorske zidine

Poplave omogućile bjekstvo 281 robijaša u Nigeriji

Nigerijske vlasti su danas saopštile da je 281 zatvorenik pobjegao iz zatvora, nakon što je poplava srušila zatvorske zidine.

Velika brana se srušila 10. septembra, izazvavši razorne poplave u kojima je poginulo 30 ljudi, a više od milion raseljeno, što je dovelo do evakuacije širom države Borno na sjeveroistoku Nigerije.

Policajci su pokušali da evakuišu glavni zatvor u Maiduguriju prošle nedelje, kada su saznali da su mnogi zatvorenici pobjegli, naveo je u saopštenju Umar Abubakar, portparol nigerijske popravne službe.

Oni su pobjegli nakon što su "poplave srušile zidove popravnih ustanova", rekao je Abubakar.

Policija je uspjela da uhvati samo sedmoro zatvorenika, a operacija je još u toku kako bi se locirali ostali, rekao je on.

Urušavanje je izazvalo neke od najgorih poplava u državi od kada se ista brana srušila prije 30 godina. Vlada je saopštila da je jezero iza brane bilo puno zbog neobično obilnih kiša.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније