Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

16. 09. 2024. 20:46 >> 20:49
Čitaj mi:

REAGOVANJE

Grgurović: Ukopavanje krava kod Studenog potpuno bezbjedno i legalno

Predsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović demantovao je, kako je naveo, sve zlonamjerne insinuacije u vezi sa procesom ukopavanja eutanaziranih grla zaraženih Q groznicom na lokaciji koja se nalazi 30 kilometara od Danilovgrada, a sedam kilometara od Studenog. Poručio je da se lokacija, koja je u svojini države Crne Gore, ne nalazi se u blizini vodoizvorišta i ne predstavlja nikakvu prijetnju ni za životnu sredinu niti za zdravlje stanovništva.

On tvrdi da ove dezinformacije, koje „nemaju apsolutno nikakvog utemeljenja u stvarnosti“, očigledno imaju jedini cilj - da naruše povjerenje javnosti u rad nadležnih institucija i izazovu paniku.

On kaže da je najvažnija činjenica koju treba naglasiti da je ukopavanje eutanaziranih grla na pomenutoj lokaciji potpuno bezbjedno i legalno.

„Ova lokacija, koja je u svojini države Crne Gore, ne nalazi se u blizini vodoizvorišta i ne predstavlja nikakvu prijetnju ni za životnu sredinu niti za zdravlje stanovništva. Na lokaciji nema stalnog stanovništva, što dodatno potvrđuje sigurnost ovog postupka“, naveo je Grgurović

Tvrdi da je Uprava za državnu imovinu dala saglasnost za upotrebu ove parcele, a proces ukopavanja je pod stalnim nadzorom Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

„Prisutnost inspektora na licu mjesta prilikom transporta i ukopa eutanaziranih grla garantuje da su ispoštovane sve mjere predostrožnosti i sigurnosni. Takođe, prilikom ukopavanja se koriste velike količine dezinficijensa kako bi se proces razgradnje životinjskih leševa ubrzao i smanjila svaka moguća opasnost“, kazao je on.

Naglašava da su ukopana grla sa četiri poljoprivredna gazdinstva, gdje se bolest Q groznice proširila, te je preduzeto sve kako bi se suzbila dalja kontaminacija.

„Ovaj proces je od suštinskog značaja za zaštitu javnog zdravlja i za sprječavanje širenja zaraze, a izabrana lokacija je apsolutno najbolja moguća za ukop eutanaziranih grla“, kazao je on.

On navodi da oni koji šire dezinformacije o navodnim opasnostima, moraju biti svjesni ozbiljnosti svojih tvrdnji i odgovornosti za izazivanje straha i panike.

„Korišćenje ovako osjetljivih tema za širenje panike je krajnje neodgovorno i predstavlja direktan napad na povjerenje javnosti u institucije koje se bave zaštitom zdravlja i bezbjednosti građana. Važno je napomenuti da izazivanje panike u javnosti predstavlja krivično djelo, za koje će odgovorni biti pozvani na odgovornost u skladu sa zakonom“, naveo je Grgurović.

Poziva sve medije i pojedince da hitno prestanu sa širenjem lažnih vijesti i da se vrate činjenicama.

„Oni koji nastavljaju sa ovim neodgovornim ponašanjem, direktno rade protiv interesa javnosti i narušavaju povjerenje u institucije koje profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao. Nadležne institucije, koje su jedine relevantne za davanje tačnih informacija, garantuju da je svaki korak ovog procesa u potpunosti u skladu sa zakonom, javnim interesom i zaštitom životne sredine“, kazao je on.

Poručio je da nikada ne bi zloupotrijebio povjerenje građana.

„Kao predsjednik Opštine, a ujedno i rođeni Bjelopavlić čija porodica živi u Danilovgradu, svakako ne bih zloupotrijebio povjerenje građana niti bih ikada učinio bilo šta što bi ugrozilo zdravlje stanovnika“, zaključio je on. .

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније