Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Vukoman Kljajević, RCG

01. 08. 2024. 14:27 >> 14:31
Čitaj mi:

ODRŽAN SASTANAK

Opština Bijelo Polje nema ingerencija za izdavanje dozvola za kamenolom

U Bijelom Polju održan je sastanak predsjednika Opštine Petra Smolovića sa predstavnicima građana Bijedića, te predsjednikom mjesne zajednice Gubavač i potpredsjednikom Opštine, povodom nezadovoljstva građana tog područja zbog rada kamenoloma, koji im, po njihovim tvrdnjama, ugrožava imovinu, životnu sredinu i iskopine iz doba Neolita.

Opština Bijelo Polje nema ingerencija za izdavanje dozvola i vršenje kontrole, već je to u nadležnosti resornih Ministarstava i Uprave za inspekcijske poslove u čijoj nadležnosti je inspekcijski nadzor i kontrola nad izvođenjem radova, saopšteno je na sastanku. 

Smolović je nakon iznesenih tvrdnji upoznao nezadovoljne građane sa pomenutog područja sa nadležnostima Opštine koja se u konkretnom slučaju odnosi samo na izdavanje urbanističko tehničkih uslova koji predstavljaju spisak potrebnih uslova za izradu projekta i pribavljanje saglasnosti nadležnih državnih organa, te da isti ne predstavljaju nikakvu dozvolu za izvođenje radova.

On je saopstio da su Ugovor i koncesija potpisni sa Državom i nadležnim Ministarstvima te da lokalna samouprava nema ingerencija za izdavanje dozvola i vršenje kontrole, već resorna Ministarstava i Uprave za inspekcijske poslove u čijoj nadležnosti je inspekcijski nadzor i kontrola nad izvođenjem radova. Mjestani su ranije najavili protest za 4. avgust ispred zgrade Opštine kako bi na taj način skrenuli pažnju na svoje nevolje.

Održan sastanak sa predstavnicima gradjana Bijedića, predsjednikom mjesne zajednice Gubavač i potpredsjednikom Opštine, povodom kamenoloma.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније