Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Politika [ R.B. ]

04. 08. 2024. 16:39 >> 16:39

ZELENO SVJETLO SAD

Ukrajina će do kraja godine dobiti još deset lovaca F-16

Ukrajina je do kraja jula dobila prvih deset lovaca F-16, godinu dana nakon što je administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena konačno dala zeleno svjetlo svojim evropskim saveznicima da isporuče te avione Kijevu.

Kako je list Ekonomist prenio, Ukrajina bi trebalo da dobije ukupno 79 aviona F-16 od svojih saveznika. Do kraja ove godine Kijev će ukupno imati 20 ovakvih lovaca. Preostali avioni će stizati u tranšama tokom 2025. godine.

List je citirao bivšeg komandanta američkih snaga u Evropi Bena Hodžisa koji je rekao da je razočaran zbog toga koliko dugo je trebalo da Ukrajina dobije avione.

Po njemu, jedan od razloga odlaganja isporuke je “žalostan nedostatak lokacija za obuku ukrajinskih pilota”.

Kako prenosi ukrajinska agencija Unian, među razlozima je i jezička barijera, kao i izgradnja infrastrukture potrebne za prijem lovaca F-16, ali i posebno održavanje i logistika koje ovi avioni zahtijevaju, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније