Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore ]

04. 08. 2024. 15:12 >> 15:12

u 9:30

Sjutra blokada zgrade opštine Bijelo Polje

Mještani Bijedića, Podbreza, Voljavca i ostalih mjesta Bistričkog kraja, u bjelopoljskoj opštini, najavili su da će sjutra, 5. avgusta, u 09:30 blokirati zgradu opštine.

Građanska inicijativa "Zaštitimo Bijediće", mještani Bijedića i okolnih mjesta se, na ovaj način, bore protiv otvaranja kamenoloma u mjestu Bijedići i ukazuju na štetne odluke koje je opština donijela usvajanjem prostornog plana, davanjem UT uslova i ostalim aktivnostima koje su dovele do potpisivanja ugovora koncesionara sa MKI. Protest je zakazan za 09:30 kada je planiran početak sjednice Skupštine opštine Bijelo Polje. Predstavnik Građanske inicijative Krsto Tvrdišić pozvao je sve građane Bijelog Polja da im se pridruže, posebno one iz ugroženog područja.

"Treba da se okupimo i svi zajedno dignemo glas protiv svih kamenoloma na području Bijelog Polja. Zajedno trebamo da tražimo odgovore i odgovornost onih koji su za nečiji račun odlučili da Bijelo Polje pretvore u kamenolom. Usvajanjem prostornog plana, usvojili su i planove koji će devastirati mnoga mjesta i raseliti narod sa svojih ognjišta. Tražimo od odgovornih pojedinaca iz opštine Bijelo Polje da prekinu da pretvaraju grad u kamenolom, na štetu životne sredine nas i naših porodica," poručio je Tvrdišić.

Iz Udruženja pozivaju i predstavnike lokalnog parlamenta Bijelo Polje da im se pridruže i pruže podršku na ulici i skupštini donošenjem odluka.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније