Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

04. 08. 2024. 18:52 >> 18:54
Čitaj mi:

SPORNA POBJEDA

Papa od Venecuele traži "istinu" o ishodu predsjedničkih izbora

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo, pozvao je danas Venecuelu da "nađe istinu" poslije sporne ponovne pobjede Nikolasa Madura na predsjedničkim izborima, kao i da izbjegne nasilje.

Papa (87) je u govoru vernicima na Trgu Svetog Petra u Vatikanu uputio "iskren apel svim strankama da traže istinu i izbjegavaju bilo kakvu vrstu nasilja", dodajući da Venecuela prolazi kroz "kritičnu situaciju".

Franjo je takođe pozvao zemlju da "sporove rješava dijalogom i uzima u obzir istinske interese stanovništva, a ne interese stranaka".

Opozicija u Venecueli osporava pobjedu Madura na predsjedničkim izborima 28. jula i tvrdi da je pobijedio njen kandidat Edmundo Gonzales Urutia (Gonzalez Urrutia) kojga kao predsjednika priznaju SAD i nekoliko zemalja Latinske Amerike.

Lideri sedam evropskih zemalja - Francuske, Italije, Španije, Portugalije, Njemačke, Holandije, Poljske - tražili su u subotu od Venecuele da "brzo objavi sve zapisnike" sa biračkih mjesta.

Tokom protesta zbog rezultata izbora poginulo je 11 civila i jedan vojnik, a više od 1.200 ljudi je uhapšeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније