Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

klix.ba [ R.B. ]

04. 08. 2024. 19:02 >> 19:02

POZNATO TROJE KANDIDATA

Kamala Haris uskoro bira potpredsjedničkog kandidata

Kandidatkinja za predsjednika SAD-a Kamala Haris trebala bi uskoro da izabere svog potpredsjedničkog kandidata, a izbor je sveden na tri osobe, prema pisanju CNN-a.

Pozivajući se na izvore bliske kampanji, Haris će održati posljednje intervjue s tri kandidata, a riječ je o guverneru Minesote Timu Valcu, guverneru Pensilvanije Džošu Šapiru, te senatoru iz Arizone Marku Keliju.

Ranije je iz njenog tima potvrđeno da će se Haris sa svojim izborom za potpredsjedničkog kandidata prvi put pojaviti u utorak, kada je zakazan skup u Filadelfiji, najvećem gradu savezne države Pensilvanije.

Iako su prvi izvještaji iz SAD-a govorili da je izbor skupa u Pensilvaniji bio znak da je Šapiro skoro pa sigurno izbor Haris, čini se da proces još nije gotov.

Haris je prošla ovaj proces prije četiri godine, kada je aktuelni predsjednik SAD-a Džozef Bajden upravo nju izabrao za potpredsjednicu.

Ipak, Haris neće izabrati sama. U njenom najbližem timu za izbor potpredsjedničkog kandidata su njen suprug Doug Emhoff, nekadašnji glavni tužilac SAD-a Eric Holder, te Toni Vest, bivši službenik u administraciji bivšeg predsjednika Baraka Obame.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније