Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

04. 08. 2024. 16:23 >> 16:23

Nakon dvIJe nedJelje pauze

Huti ponovo gađali brod u Crvenom moru

Jemenski pobunjenici Huti raketirali su teretni brod koji je pod zastavom Liberije putovao kroz Adenski zaliv, saopštile su vlasti danas, što je prvi napad grupe otkako je bila meta izraelskih napada iz vazduha.

Huti nijesu objasnili dvonedeljnu pauzu u svojim napadima na brodove koji plove kroz Crveno more, koje izvode navodno u znak odmazde zbog izraelskog rata protiv Hamasa u Pojasu Gaze.

Novi napad na brod dolazi nakon ubistva lidera Hamasa Ismaila Hanija u Iranu, glavnog dobrotvora Huta i usred obnovljene zabrinutosti zbog mogućnosti da rat preraste u regionalni sukob.

Napad u subotu dogodio se oko 225 kilometara jugoistočno od Adena, u dijelu Adenskog zaliva u kojem su i ranije bili brojni napadi Huta.

Huti su napali teretni brod Groton uzrokujući manju štetu, saopštio je Zajednički pomorski informacioni centar, multinacionalna koalicija koju nadgleda američka mornarica. Prethodni raketni napad promašio je brod, saopštio je JMIC.

"Sva posada na brodu je bezbjedna. Brod je uplovio u obližnju luku", saopštio je centar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније