Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

03. 06. 2024. 21:08 >> 21:08
Čitaj mi:

UCG

Dr Howard Moskowitz predstavlja genomiku uma 5. juna

Naučnik svjetske reputacije dr Howard MoskowiTz, pionir na polju genomike uma, održaće predavanje 5. juna, u 11 sati u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, u Podgorici.

Kako je saopšteno iz UCG dr Moskowitz je svoju karijeru posvetio istraživanju kako svakodnevne razlike među ljudima mogu unaprijediti industrije hrane, ljekova, i mnoge druge.

Predavanje će se fokusirati na primjenu Genomike uma u svakodnevnom životu.

"Genomika uma je naučna disciplina koja istražuje kako razlike u mentalnim procesima među ljudima utiču na njihovo ponašanje i odluke. Ona omogućava jednostavne, ali moćne eksperimente za bolje razumijevanje ljudskih preferencija i ponašanja. Profesor će govoriti i o tome kako se mogu koristiti ove metode za inovacije u proizvodnji i smanjenju troškova u zdravstvu, kao i za objavljivanje naučnih radova", navodi se u saopštenju.

Dr Moskowitz je naučnik, profesor, preduzetnik, pjesnik, ali prije svega mentor.


"Tokom svoje pedesetpetogodišnje karijere, nakon sticanja doktorata na Harvardu iz eksperimentalne psihologije (psihofizike), radio je istraživanja za industriju hrane i ljekova, ali i u oblastima prava, društva, medicine i raznih drugih oblasti. Njegova vizija je da svijetu pruži korist od tehnologije koju je razvio, Genomika uma, za koju je dobio nagradu Sigma Xi i svjetsku reputaciju", navodi se u saopštenju.

Kako pojašnjavaju, genomika uma je nauka o svakodnevnom, koja ispituje kako se ljudi razlikuju jedni od drugih.
"Umjesto da bude samo teoretska i intenzivno matematička, ova nova nauka Genomika uma kombinuje učenje o ljudima sa praktičnim uputstvima, bilo da je riječ o stvaranju novih proizvoda, ili smanjenju troškova zdravstva tako što uči medicinske stručnjake da prepoznaju umove svojih pacijenata", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније