Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

22. 06. 2024. 10:54 >> 10:56
5
Čitaj mi:

DAN PARTIJE

Živković: DPS je od čelika, naša djela mogu da se mjere vjekovima

Demokratska partija socijalista (DPS) proslavila je sinoć 33 godine od svog osnivanja.

Predsjednik partije Danijel Živković poručio je da svečanosti da DPS traje decenijama, ali djela i dostignuća koja su ostvarena, mogu se mjeriti vjekovima.

"I kada smo bili vlast, i danas kada djelujemo kao opozicija, bili smo i ostali kičma savremene, ponosne i dostojanstvene Crne Gore sa kvalitetom imanentnom liderima koji imaju sposobnost da čuvaju svoj integritet čak i u najvećim nevremenima – poput ovog aktuelnog političkog kojeg živimo već četiri godine", poručio je on. 

Kako je kazao, DPS svoju kičmu nije povijao nikada.

"Ni devedesetih godina pred naletom velikodržavnih nacionalizama, ni početkom dvijehiljaditih kada nijesmo imali razumijevanje partnera za obnovu nezavisnosti, ni sredinom prošle decenije kada je Rusija nastojala zaustaviti put Crne Gore u NATO. Ne povijamo je ni danas – kako našoj političkoj konkurenciji i njihovim inostranim mentorima tako ni željama onih koji su svojom politikom doveli Crnu Goru u stanje u kojem se trenutno nalazi", ocijenio je Živković. 

Prema njegovim riječima, Crna Gora je danas, nakon četiri godine neodgovornog upravljanja,zemlja uništenih institucija, politizovanog pravosuđa i uništenih javnih finansija.

"Uprkos željama konkurencije da nestanemo sa političke scene izdržali smo, opstali i nastavili sa afirmacijom i emancipacijom u crnogorskom društvu. Znam da je to enigma za mnogobrojne aktere koji i danas predano rade na pokušaju urušavanja retinga naše politike, samo sa jednom ambicijom – da nas uklone sa puta kako bi se finalno obračunali sa Crom Gorom", dodao je on. 

Svjesni su, kaže Živković, da će izazovi biti još i veći, ali to, kako navodi, ne predstavlja sumornu sliku crnogorskih prilika.

"To nam je podstrek da motivisano i dosljedno nastavimo sa promocijom politike koja je sve što je započela uspješno i završila.

Zato što je, kako kaže i slogan naše današnje proslave, Demokratska partija socialista jača i od čelika”, istakao je Živković.

Poručio je i da će borba za odbranu Crne Gore biće dugačka i teška.

"Ali vođeni snagom ideje i jasnom vizijom pobjede, a potpomognuti našim tradicionalnim koalicionim partnerima, istrajaćemo i uspjećemo. Evropska, građanska i suverena Cra Gora će pobijediti”, zaključio je Živković.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније