Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

priredila M.M.Lj. [ Dan ]

22. 06. 2024. 13:03 >> 13:03
4

PREDSJEDNIK CG

Milatović formira Pokret za Crnu Goru

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović formiraće uskoro Pokret za Crnu Goru, saznaje "Dan" iz dobro obaviještenih izvora.

Izvor „Dana“, koji je želio da ostane anoniman, tvrdi da Milatović okuplja značajan broj intelektualaca i javnih ličnosti koji se do sada nisu mnogo eksponirali u političkom životu, a otvoriće vrata za saradnju i sa ostalim političkim partijama i pokretima sa kojima može naći zajednički politički interes u ostvarivanju proklamovanog cilja – stvaranje stabilne, ekonomski jake, socijalno pravedne Crne Gore, sa jednakim šansama za sve.

Pokret za Crnu Goru na neki način već postoji kao politička ponuda građanima. Naime, vjerovatno nije slučajno da naziv nove stranke predsjednika države korespondira sa već postojećim političkim subjektom Pokret za Podgoricu, koji su formirali odbornici u Skupštini Glavnog grada koji su odmah nakon njegove ostavke na sve partijske funkcije napustili Pokret Evropa sad.

Podsjetimo, aktuelni predsjednik države je 24. februara podnio ostavku na funkciju zamjenika predsjednika Pokreta Evropa sad, čiji je predsjednik premijer Milojko Spajić, i na sve funkcije u partiji.

„Prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad, građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive. Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju. Takođe, obećali smo drugačiju političku kulturu, utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti. Dosadašnji način rada je suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta. Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu“, obrazložio je tada Milatović svoju ostavku.

Odmah nakon njegovog odlaska, partiju je napustilo više funkcionera, među kojima i član glavnog odbora Ivan Lakić, predsjednik opštinskog odbora stranke u Baru Miloš Pantović, član glavnog odbora i predsjedništva i predsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović, kao i neki članovi podgoričkog odbora, među kojima je i pet odbornika koji su formirali Pokret za Podgoricu.

U međuvremenu, predsjedništvo PES-a isključilo je iz stranke ministra pravde Andreja Milovića, dok je izvršni odbor istog dana raspustio podgorički i barski odbor partije zbog, kako je obrazloženo, kršenja statuta.

Još uvijek nije poznato kada će Milatović i zvanično objelodaniti osnivanje Pokreta za Crnu Goru, a prema nekim informacijama, to bi moglo da se dogodi nakon ljetnjih odmora. U svakom slučaju, već sada je jasno da će se raditi o ozbiljnom političkom subjektu, posebno u svjetlu činjenice da je MIlatović bio nosilac liste na lokalnim izborima u Podgorici kada je PES ubjedljivo pobijedio, a naročito jer je odnio istorijsku pobjedu na predsjedničkim izborima, kada je ubjedljivo pobijedio Mila Đukanovića zadobivši povjerenje 222 hiljade građana Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније