Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J. [ Mina ]

09. 06. 2024. 11:43 >> 11:49

božović u rimu

"Internacionalna saradnja ključna u rješavanju izazova"

Internacionalna saradnja univerziteta ključna je u rješavanju savremenih izazova, ocijenio je rektor Univerziteta Crne Gore (UCG), Vladimir Božović na prestižnom šestom izdanju Rome International seminara, koji se održava u Rimu.

Božović je kazao da univerziteti igraju proaktivnu ulogu u društvu, budući da su, poput UCG, rasadnici ideja, projekata i inicijativa koje svojim aktivnostima usmjeravaju društvo ka istinskim vrijednostima i boljoj budućnosti.

"U duhu jubilarnog slogana FuturUM, Univerzitet Crne Gore nastoji da na ovako značajnim događajima da svoj doprinos u rješavanju savremenih izazova i promociji vrijednosti. Mislim prije svega na promociju obrazovanja, inovacija, održivog razvoja i društvene odgovornosti", kazao je Božović, saopšteno je iz UCG.

Navodi se da je učešće Božovića na Seminaru značajan korak za UCG i da potvrđuje njegovu posvećenost međunarodnoj saradnji i unapređenju obrazovanja i istraživanja.

Ukazuje se da na Seminaru, čija je tema ove godine "Saradnja univerziteta i mirovni proces", učestvuju eminentni stručnjaci, diplomate i akademici iz cijelog svijeta, sa ciljem razmjene znanja i iskustava u rješavanju globalnih problema kroz saradnju univerziteta.

"Seminar u Rimu se bavi pitanjima međunarodnog mira, razvoja i ljudskih prava, sa posebnim fokusom na inovativne strategije i zajedničke akcije koje uključuju akademsku zajednicu, međunarodne organizacije i civilno društvo", kaže se u saopštenju UCG.

Ocjenjuje se da učešće Božovića na ovom seminaru ističe značaj UCG kao važnog aktera u regionalnoj i međunarodnoj akademskoj zajednici.

Navodi se da će Božović predstaviti UCG kao instituciju koja aktivno doprinosi rješavanju savremenih izazova kroz edukaciju i istraživanje.

Ističe se da je posebno značajno što će se Božović pridružiti sesiji posvećenoj saradnji univerziteta Zapadnog Balkana, gdje će se razgovarati o zajedničkim inicijativama i projektima koji imaju za cilj unapređenje obrazovanja i istraživanja u regionu.

"Ovaj događaj pruža i priliku za jačanje saradnje sa univerzitetima iz regiona, kao i sa međunarodnim partnerima, što će doprinijeti daljem razvoju UCG i njegovoj međunarodnoj prepoznatljivosti", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније