Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Milica Sekulić [ RTCG ]

15. 07. 2024. 18:34 >> 20:22
Čitaj mi:

ANDRIJEVICA

Pregovori ponovo propali, SNP: Ćulafić jedini kandidat za predsjednika opštine

Iako su se na prošlom sastanku predstavnici partija u Andrijevici usaglasili oko toga da kandidat za predsjednika opštine treba da bude prihvatljiv svima, na današnjem sastanku su iz koalicije SNP- Demokrate bili kategorični da ta funkcija mora pripasti njima.

Jedini kandidat za sada je dosadašnji predsjednik opštine Andrijevica Željko Ćulafić. 

Miodrag Čukić iz koalicije "Za budućnost Andrijevice", kazao je da je to pregovore vratilo na početak.

"Prostora za dogovor još ima, ali ultimatum nije u redu", poručio je on. 

On nije precizirao ko će podržati Ćulafića i hoće li do isteka roka uspjeti da se dogovore.

Sa druge strane iz SNP-a poručuju da nije riječ o ultimatumu, već o poštovanju osnovnih načela demokratije koja su se do sada poštovala kako na državnom tako i na lokalnom nivou.

Funkcioner SNP-a Dragan Vukić kazao je da i u ovom slučaju treba nastaviti istu praksu sa ciljem poštovanja izvorne volje građana, a ujedno i uvažavanje političke snage na osnovu izbornog rezultata.

"Uvjereni smo da će koalicioni partneri na državnom nivou ispoštovati principe demokratije i participirati u vlasti u skladu sa povjerenjem koje su im ukazali građani Andrijevice", poručio je on. 

Rok za izbor prvog čovjeka Skupštine ističe 4. avgusta.

Dopisnik RTCG javlja da danas nije bilo riječi o tome ko bi mogao da pokriva tu funkciju, kao ni kako će se dijeliti ostale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније