Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

11. 07. 2024. 16:20 >> 16:20

UO UCG

Nova dekanka Metalurško-tehnološkog fakulteta prof. dr Irena Nikolić

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UO UCG) je na današnjoj sjednici imenovao prof. dr Irenu Nikolić za novu dekanku Metalurško-tehnološkog fakulteta, za mandatni period 2024-2027. godine.

Nova dekanka je izabrana na predlog Vijeća Metalurško-tehnološkog fakulteta uz pozitivno mišljenje rektora UCG, prof. dr Vladimira Božovića. Sjednicom, na kojoj su članovi podržali ovaj prijedlog, predsjedavala je prof. dr Rajka Glušica.

Kako navode u saopštenju UCG, prof. dr Irena Nikolić je redovni profesor na Metalurško-tehnološkom fakultetu (MTF) UCG, specijalizovana u oblastima inženjerstva materijala i metalurškog inženjerstva. Tokom svoje karijere, usavršavala se na prestižnim evropskim i američkim univerzitetima. Autor je i koautor mnogih naučnih radova objavljenih u međunarodnim časopisima. Takođe je rukovodila i učestvovala u brojnim naučnoistraživačkim projektima, uključujući projekte o novim ekološki prihvatljivim materijalima na bazi industrijskog otpada (otpad iz industrije čelika i elektrofilterski pepeo iz termoelektrane Pljevlja). Njen naučnoistraživački rad je dominantno usmjeren na mogućnosti primjene novih ekološki prihvatljivih materijala u građevinarstvu i tretmanu otpadnih voda.

Aktuelnoj dekanki MTF-a prof. dr Veselinki Grudić ističe mandat u oktobru 2024. godine, kada će na dužnost stupiti nova dekanka.

Na predlog rektora Božovića, Upravni odbor UCG je produžio mandat tri prorektora koji su obavljali iste funkcije i u prvom rektorovom mandatu. Stoga će i u narednom trogodišnjem mandatu na poziciji prorektora za nauku i istraživanje biti prof. dr Irena Orović, na poziciji prorektora za nastavu prof. dr Veselin Mićanović, te na poziciji prorektora za internacionalizaciju prof. dr Sanja Peković.

„Prorektori su u dosadašnjem radu na Univerzitetu Crne Gore, ali i van njega, istakli visokim profesionalnim standardima, ostvarivši vrlo zapažene rezultate, što najvjerodostojnije svjedoče njihove bio-bibliografije. Smatram da predloženi kandidati mogu dati ključni doprinos ostvarenju ciljeva Programa razvoja koji sam predstavio Senatu i Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore", navedeno je u dopisu rektora Božovića Upravnom odboru.

Kada je riječ o kadrovskim pitanjima, danas je na sjednici pokrenut i postupak za izbor dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Funckiju dekana na ovom fakultetu trenutno obavlja doc. dr Jovan Gardašević. Konkurs će biti objavljen u Biltenu UCG i dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori. Prijave se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja Konkursa. Postupak za izbor dekana se odnosi takođe na trogodišnji mandatni period, a izborne radnje su utvrđene posebnom odlukom Upravnog odbora UCG.

Na današnjoj sjednici usvojen je i set pravilnika koji doprinosi rješavanju stambenih pitanja zaposlenih na Univerzitetu.

„Ovi pravilnici predstavljaju važan korak u unapređenju procedura za pravednije i solidarnije rješavanje stambenih potreba zaposlenih na UCG, omogućavajući im bolje uslove za život i rad“, kazala je predsjednica Glušica.

Usvojeni su: Pravilnik o rješavanju stambenih potreba zaposlenih dodjelom novčanih sredstava (kredita), Pravilnik o dopuni Pravilnika o rješavanju stambenih potreba akademskog osoblja, Pravilnik o dopuni Pravilnika o rješavanju stambenih potreba stručnog i nenastavnog osoblja, Pravilnik o dopuni Pravilnika o rješavanju stambenih potreba saradnika, te Pravilnik o dopuni Pravilnika za poboljšanje uslova stanovanja zaposlenih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније