Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J. [ Mina ]

09. 07. 2024. 09:05 >> 09:06

RASPISAN KONKURS

UCG: Drugi upisni rok u srijedu

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisaće danas konkurs za upis na osnovne studije u drugom upisnom roku, a prijave će se podnositi u srijedu.

Tekst konkursa, kako je saopšteno iz UCG, objavljen je u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori kao i na zvaničnom sajtu UCG.

„U drugom upisnom roku, za upis na studijske programe UCG preostalo je 1.321 mjesto“, kaže se u saopštenju.

U skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke i inovacije, UCG, kako se dodaje, organizuje elektronsko prijavljivanje na konkurs, putem platforme www.upisi.edu.me.

„Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice“, dodaje se u saopštenju.

Pojašnjava se da se prijava na konkurs podnosi u srijedu do 16 časova, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren.

„U ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi“, naveli su iz UCG.

Oni su kazali da testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se u četvrtak.

Navodi se da će raspored termina polaganja predmeta biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, u periodu od 12, 16. i 17. jula.

Prijemni ispiti se organizuju za upis na studijske programe: stomatologija, psihologija, fizička kultura i zdravi stilovi života, sportski novinari i treneri, kao i na stručno-umjetničke studijske programe.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 19. julom, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Upis studenata na UCG, kako se navodi, bliže je uređen Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa na osnovne studije UCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније