Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Milica Stijepović, TVCG

15. 07. 2024. 17:44 >> 17:44
1
Čitaj mi:

MANIFESTACIJA U NOVOM PAZARU

U planu različiti pregranični projekti između Crne Gore i Srbije

Prekogranična saradnja veoma je važna, posebno kada auto-put Bar-Boljare treba da poveže planinske krajeve s obje strane granice Crne Gore i Srbije. Jedan od primjera je planina Golija u susjednoj državi. Iz Turističke organizacije Novog Pazara ističu da su planirani brojni projekti saradnje.

Na planini Goliji u susjednoj državi organizovana je manifestacija koja za cilj ima očuvanja tradicije, ali i bolju valorizaciju prirodnih potencijala koja uz to podrazumijeva i prekograničnu saradnju sa našom državom.

"Projekat je pod patronatom Evropske unije prekogranične saradnje i u planu je nova turistička ruta od Nikšića do Novog Pazara preko gradova Crne Gore. Cilj nam je da što više gostiju iz Crne Gore dođe u Novi Pazar, cilj nam je da što više Crnogoraca dođe u Novi Pazar", kazao je Dejan Belojica direktor TO Novi Pazar.

Sa druge strane Pazarci ne priznaju ljetovanje ako nije vezano za Crnu Goru.

"Moje ljetovanje, ljetovanje moje porodice i prijatelja je vezano za Crnu Goru. Ako nisi bio u Crnoj Gori, kao da nisi bio na ljetovanju. Mogu da budu bilo koje strane destinacije, ali Crna Gora je Crna Gora, uvijek mora da se odvoji vremena", poručuje Belojica.

Naši sagovornici sa Golije istakli su i druge važne prekogranične projekte sa našom državom.

"Nama su u planu različiti pregranični projekti upravo sa Crnom Gorom, čak je u planu jedna transferzala, pješačko-biciklička da se pravi, koja će povezati Goliju sa planinama u Crnoj Gori", kazao je Boško Mihailović planinarski vodič.

Na 15 km od ovog mjesta planiran je auto-put Bar-Boljare, što će dodatno oživjeti planinske krajeve s obje strane granica.

"Sa tog auto-puta nepunih pola sata će trebati da dođete do ovde. Znate šta to znači. Drugo, nama skraćuje put i prema Crnoj Gori i prema ostalom dijelu Srbije", ističe Goran Asović član organizacionog odbora manifestacije "Sa Golije kolo se vije".

"To će biti idealna prilika i sjajna mogućnost da se Golija otvori za veliki broj turista, ali i da mi možemo da idemo u druge krajeve", naglašava Mihailović.

Manifestacija sa "Golije kolo se vije" okupila je veliki broj posjetilaca. Trajala je jedan dan, a upriličan je bogat program.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније