Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

15. 07. 2024. 23:18 >> 23:18
Čitaj mi:

MINISTARSTVO ZDRAVLJA U GAZI

Broj žrtava izraelskog napada na školu povećao se na 22

Ministarstvo zdravlja u Pojasu Gaze saopštilo je da se broj žrtava izraelskog napada iz vazduha na školu u centralnoj Gazi u nedjelju danas povećao sa 15 na 22.

Školom Abu Araban rukovodila je Agencija UN za palestinske izbjeglice (UNRWA) i u nju su se sklonile "hiljade raseljenih ljudi", rekao je agenciji Frans pres portparol Mahmud Basal.

Bio je to peti izraelski npad u proteklih osam dana na tu školu koja je postala sklonište za raseljene.

Prethodna nedjelja je bila jedna od najsmrtonosnijih po izraelskim napadima iz vazduha na Gazu od početka rata prije devet mjeseci.

Šef UNRWA Filip Lazarini izjavio je da je sjedište te agencije u Gazi sravnjeno sa zemljom pošto je pretvoreno u bojno polje tokom žestokih borbi.

On je na platformi Iks to ocijenio kao očigledno nepoštovanje međunarodnog humanitarnog prava, podsjetivši da objekti UN moraju biti zaštićeni sve vrijeme i nikada se ne smijeju koristiti za vojsku i borbe.

UNRWA obezbjeđuje obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i pomoć milionima Palestinaca u Gazi, na Zapadnoj obali, u Jordanu, Siriji i Libanu. Ta agencija UN je ključna za pružanje pomoći u Gazi od oktobra prošle godine kada je počeo rat Izraela protiv Hamasa.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je odavno pozvao na raspuštanje te agencije optužujući je za huškanje protiv jevrejske države. Izraelski parlament (Kneset) razmatra da li da je proglasi terorističkom organizacijom. UNRWA poriče optužbe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније